170 santcugatencs s'alliberen de ser en una mesa electoral

La Policia Local ha anat a casa dels santcugatencs que els ha tocat substituir les renúncies en les meses electorals

La Junta Electoral ha acceptat 170 renúncies a ser membre d’una mesa electoral de Sant Cugat. Suposen un 21% dels 801 membres escollits a través del sorteig dut a terme al gener. Unes eleccions que estan marcades per la pandèmia del coronavirus i per la qual s'han reforçat els dispositius i les mesures de seguretat.

Més info: Així es votarà a Sant Cugat: el dispositiu per les eleccions de la covid-19

A Sant Cugat hi ha 89 meses i a cada mesa hi ha un president i dos vocals (cada membre té assignat dos suplents i, per tant, a cada mesa se li assignen un total de 9 persones). 

Segons l'Ajuntament, les renúncies acceptades no representen cap risc per a la constitució de les meses. Tot i això, s'ha ampliat el nombre de suplents per assegurar que no hi hagi cap dificultat per constituir-les. En els últims dies, la Policia Local ha anat a casa de santcugatencs per informar-los que formaven part d'una mesa electoral després d'alguna renúncia.

En total aquests dies s’han assignat com a suplents 35 persones més que inicialment havien quedat en reserva en el sorteig efectuat al gener (en aquest sorteig sempre s’escullen més persones de les estrictament necessàries).

Motius de renúncia

Formar part d'una mesa electoral quan et toca és una obligació i no presentar-se pot suposar un delicte penal. Tot i això, hi ha algunes situacions que justifiquen una renúncia.

Tenir més de 65 anys, tenir una discapacitat o incapacitat, està embarassada a partir de sis mesos o de baixa maternal, tenir cura de menors de vuit anys o haver format part d'una mesa electoral en tres ocasions en els últims deu anys. En aquesta ocasió, també s'ha alliberat algunes persones de risc.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem