Junts insisteix en aturar el Ragull Centre: "Està en joc el model urbanístic"

"Ens volem assemblar a Cornellà?", ha qüestionat el regidor de Junts per Sant Cugat Joan Puigdomènech

Junts per Sant Cugat torna a reclamar al govern municipal que aturi de "forma immediata" el projecte de Ragull Centre i l'emplaça a buscar un consens polític i ciutadà pel desenvolupament de la ciutat. "Està en joc la pervivència del model urbanístic de Sant Cugat", ha alertat Joan Puigdomènech, regidor de Junts. Una altra preocupació per la principal força de l'oposició és el futur barri de ca n'Ametller, que es planteja en el marc d'una nova centralitat metropolitana. "Ens volem assemblar a Cornellà?", ha reflexionat Puigdomènech, que afegia: "Com de gran ens imaginem Sant Cugat en el futur? 150.000 o 200.000 habitants?".

Per tot plegat, Junts per Sant Cugat demana al govern d'ERC, PSC i CUP obrir espais de diàleg per definir el creixement de la ciutat a partir del consens polític i social. "Aquestes decisions faran que en un futur tinguem un tipus de ciutat o una altra, és un moment important", ha assenyalat el regidor. En aquest sentit, ha recordat que són projectes que van més enllà d'un únic govern: "El consens hauria de ser per més d’un mandat. Sant Cugat s’ha fet amb molts anys de decisions que han respectat un cert model. Ara es tracta de no pervertir-lo i, si es vol modificar, fer-ho amb l’acord de tothom".

Rebuig a Ragull Centre

Junts per Sant Cugat ha reiterat el seu rebuig al projecte de Ragull Centre, que preveu construir habitatge protegit i superfície comercial al límit entre el barri de Sant Francesc i el polígon de Can Sant Joan. Tot i que el govern municipal ha acceptat reduir l'alçada dels edificis (previstos inicialment en onze plantes i que va provocar queixes del veïnat), Junts segueix sense veure'l bé: "El problema no és aquest, sinó que hi ha un polígon industrial no s'ha d'abandonar la possibilitat que hi hagi més activitat econòmica".

Més info: Ragull Centre, adeu als blocs d'onze pisos?

"Construir habitatge de promoció pública i una superfície comercial dins un polígon industrial és una iniciativa que mai tindrà el suport del que és avui el grup amb major representació al consistori, Junts per Sant Cugat", sentencia el partit.

El futur de ca n'Ametller

L'altra operació que preocupa a Junts per Sant Cugat és el nou barri de ca n'Ametller, que segons les xifres del govern municipal haurà d'acollir 2.200 habitatges protegits (als quals se'ls hi ha de sumar els privats). Segons Junts, els criteris que s'han apuntat portarien "a una densificació i un creixement de la ciutat no anunciat i molt contraproduent per a la qualitat de vida al municipi".

Més info: Sant Cugat decideix el seu futur: com s'ha de construir el nou barri de ca n'Ametller?

Per tot plegat, es mostren preocupats pel futur del "model Sant Cugat" de ciutat, que defineixen com una ciutat menys densa i amb zones verdes. I el contraposen amb el model de la majoria de ciutats metropolitanes governades històricament pel PSC: "L'Àrea Metropolitana, és obvi, concentra avui la major part de les grans borses de pobresa, atur i precarietat del país, un problema molt greu d’hiperconcentració de la demanda així com les pitjors condicions del país per fer front al canvi climàtic". Per tot plegat, Junts porta una moció al ple municipal de gener per demanar aturar el projecte de Ragull Centre i buscar el consens pel creixement de la ciutat.

Més diners per l'esport

D'altra banda, Junts per Sant Cugat presentarà una moció per reclamar un increment del pressupost que l'Ajuntament destina a l'esport. Segons Junts, l'actual govern ha retallat els diners destinats a les inversions esportives i a la promoció de l'esport. Per això, reclama més diners i noves inversions, com un nou pavelló. "Que ningú es quedi sense fer esport per motius econòmics o d’espai", ha defensat el regidor Albert Salarich, que ha afegit: "No fer-ho significa no millorar la qualitat de vida de les persones i la seva salut. L’increment de pressupost va a millorar la salut de la població".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem