Junts retira la moció que reclamava a Mireia Ingla deixar la presidència del ple

Carmela Fortuny denuncia que l'alcaldessa els "renya constantment"

Junts per Sant Cugat ha decidit retirar la moció amb què demanava que l'alcaldessa, Mireia Ingla, deixés de presidir els plens municipals. El motiu, ha explicat la portaveu Carmela Fortuny, és que la proposta aparegués als mitjans abans de debatre's en la junta de portaveus de l'Ajuntament. I en responsabilitza al govern tripartit. El TOT va avançar dies enrere la voluntat de Junts per Sant Cugat de demanar aquest pas al costat de l'alcaldessa per aconseguir un "aprofundiment democràtic" del ple.

Més info: Junts vol que l'alcaldessa deixi de presidir el Ple

"El debat no s’ha produït on toca. S’ha debatut en una tertúlia. S’han saltat el tràmit", ha etzibat la portaveu de Junts, Carmela Fortuny, que ha assenyalat un assessor d'ERC de filtar la informació abans que se'n pogués parlar entre els partits. La proposta de Junts era cedir la presidència del ple a un regidor de "reconegut prestigi" i que obtingués el suport de 3/5 parts del plenari. "El debat s’està fent d’una manera agressiva", ha lamentat la portaveu. 

Carmela Fortuny ha defensat la necessitat de demanar un canvi en la presidència del ple amb l'objectiu "d'endreçar una mica millor el debat" en els plens. Segons la portaveu, l'alcaldessa els "renya constantment" i els "talla" quan fan preguntes. "No som criatures", ha emfatitzat. "Hem d’intentar que en temes importants com l’habitatge o la mobilitat es faci un debat plural", ha reclamat. La voluntat de Junts és "millorar i aprofundir l’intercanvi i debat democràtic del plenari" i "acordar una proposta de governança de l’espai del ple". A més, ha reclamat al govern que "deixi de passar el rodet de la majoria absoluta".

Tot i retirar la moció, Junts per Sant Cugat demana al tripartit que obri una taula sobre el Reglament Orgànic Municipal i s'abordi com ha de ser la governança del ple municipal. Amb tot, Fortuny ha assegurat que no posen en dubte la legitimitat de Mireia Ingla com a alcaldessa de Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem