Junts vol que l'alcaldessa deixi de presidir el Ple

El grup municipal de Junts demana que se cedixi "la presidència del Ple Municipal a un regidor de reconegut prestigi i trajectòria que tingui el suport de 3/5 parts del plenari"

Junts per Sant Cugat demana que l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, deixi d'ostentar la presidència del ple de Sant Cugat i la cedeixi a un regidor. D'aquesta manera, el grup municipal ha entrat per registre una moció que previsiblement es debatrà a la propera sessió plenaria el 18 d'octubre, sota el nom de "Moció per l'aprofundiment democràtic del plenari de l'Ajuntament de Sant Cugat".

En el text, Junts argumenta la petició perquè en el ple extraordinari de setembre del debat de l'estat de la ciutat "l'oposició no va superar els 10 minuts d'intervenció inicial per cada grup municipal i, en canvi, el govern, va sumar amb les intervencions dels 3 grups que en formen part i la intervenció de l'alcaldessa un total de 45 minuts", la qual cosa considera que és una "manca d'equilibri". En la moció, també es fa referència al fet que en aquest mandat hi ha més partits al govern que a l'oposició.

Previsiblement, la moció no prosperarà perquè no tindrà el suport dels regidors de govern.

Llegeix la moció.

El cas de Barcelona
El 2011, Xavier Trias, aleshores alcalde de Barcelona, va delegar la presidència dels plens municipals en el regidor Joan Puigdollers, però per decisió pròpia i amb l'argument que així es feia un pas endavant en l'aprofundiment democràtic", ja que hi havia una separació més clara entre el cap del govern municipal i qui presideix el ple, tal com passa entre el govern i el parlament. Altres ciutats, com Madrid també ho van fer.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem