L'alcaldessa, Mireia Ingla, anuncia que vol ser candidata en les pròximes municipals

Esquerra, que ostenta l'alcaldia de Sant Cugat amb Mireia Ingla, ha fet un acte de valoració de la primera meitat del mandat del Govern tripartit

Fa poc més de dos anys el tripartit (ERC, PSC i CUP) prenia les regnes del Govern municipal de Sant Cugat, sota el lideratge de l'alcaldessa republicana, Mireia Ingla. El dimarts 22 de juny, Esquerra ha celebrat un acte de valoració coincidint amb l'equador del mandat, al Celler Modernista. Un acte en el qual l'alcaldessa ha anunciat que es presentarà a les pròximes eleccions municipals, d'aquí a dos anys: "Tinc molt clar que vull treballar per renovar la confiança de la gent i d'Esquerra Republicana, i continuar sent l'alcaldessa de Sant Cugat en el pròxim mandat".

La republicana ha recordat també com es va gestar el pacte del tripartit ara fa dos anys: "Era el moment de donar un nou aire a la ciutat amb un equip de Govern liderat per ERC". A més ha reviscut "les emocions i els nervis a flor de pell" del dia en què es va fer efectiu el canvi de Govern.

Abans del discurs d'Ingla, els regidors d'ERC, Gemma Aristoy, Francesc Carol, Alba Gordó, Francesc Duch i Esther Madrona han fet un breu repàs de què han fet en els primers dos anys de mandat, i de com els han viscut.

La tinenta d'alcaldia, Esther Madrona, en l'acte d'ERC. FOTO: TOT Sant Cugat

La tinenta d'alcaldia, Esther Madrona, en l'acte d'ERC. FOTO: TOT Sant Cugat

Governar "per a tothom"

Per la seva banda, Oriol Cisteró, president d'ERC Sant Cugat ha fet referència amb cert sarcasme al fet que l'espai de Junts va perdre el Govern: "vam enterrar la xuleria al baül dels records".

"ser republicà és no deixar a ningú de banda"

Ingla ha destacat que la formació republicana té la intenció de "governar per a tothom, sense excepcions", en lloc de "formar només un Govern independentista i que representi només a independentistes a la capital metropolitana de l'independentisme". En aquest sentit, l'alcaldessa argumentant el pacte amb PSC i CUP: "Vam optar per no caure en aquesta inèrcia de formar bàndols irreconciliables i enfrontats", i ha afegit que "ser republicà és no deixar a ningú de banda".

Acte sobre els dos anys de mandat d'ERC a Sant Cugat. FOTO: TOT Sant Cugat

Acte sobre els dos anys de mandat d'ERC a Sant Cugat. FOTO: TOT Sant Cugat

Dos anys de polítiques "agosarades i valentes" marcades per la pandèmia

En aquests dos anys de mandat, segons Ingla, ERC ha estat "garant de fer polítiques agosarades i valentes", amb l'objectiu d'aconseguir "el benestar de la ciutadania per damunt de tot".

"És l'hora de recuperar el temps perdut. Tenim molta feina per fer i ens hi deixarem la pell"

Paral·lelament, l'alcaldessa ha recordat que "Sant Cugat ha viscut un dels anys més difícils de la seva història des de la guerra civil", fent referència a la Covid-19. "És l'hora de recuperar el temps perdut. Tenim molta feina per fer i ens hi deixarem la pell", ha promès la republicana, que ha afegit: "Em comprometo a accelerar tant com es pugui l'agenda política del Govern municipal per tal de complir amb el compromís d'impulsar un Sant Cugat per a tothom i d'on ningú hagi de marxar".

Més info: Ingla, sobre habitatge: "A vegades tinc la sensació que no sé com ens en sortirem"

Transparència a Sant Cugat i crítica a l'antic Govern

Un altre dels aspectes que Ingla ha tractat durant el seu discurs és el de la transparència, i ha volgut criticar l'antic Govern del municipi. "Vam trobar un Ajuntament mal dimensionat, amb greus problemes de recursos humans que impossibiliten donar a la ciutadania els serveis que es mereix". Per això, l'alcaldessa ha assegurat que "la bona gestió convergent era tot fum".

"Vam trobar un Ajuntament mal dimensionat"

En aquest sentit, ha recordat que Convergència va ser condemnada pel cas 3%, i ha tret pit assegurant que "ERC és un partit sense cap cas de corrupció en els seus 90 anys d'història".

Esquerra a arreu de Catalunya

Mireia Ingla també ha volgut destacar que Esquerra liderarà a partir d'ara la Generalitat, "entomant un repte tant gran com és el de gestionar la recuperació social, econòmica i emocional de la post pandèmia".

De fet, l'alcaldessa ha destacat que la formació republicana va aconseguir en les darreres municipals diverses alcaldies de ciutats importants de Catalunya: "La millor gent de tots els racons de Catalunya que es volen implicar en la millora de la vida dels seus veïns i veïnes són a ERC".

En aquest sentit, ha definit a ERC com al partit "capaç de generar àmplies majories per governar bé i per a tothom i així demostrar cada dia que ens calen totes les eines d'un estat per fer això i per tant que el referèndum és inevitable". De totes maneres, Mireia Ingla ha apuntat que l'independentisme necessita més força: "Ara som el 52%, hem de ser molts més i no se m'acut una altra manera de créixer que interpel·lant tothom".

Per acabar, l'alcaldessa ha celebrat els indults als presos polítics, fent especial èmfasi al santcugatenc Raül Romeva: "Ben tornat estimat Raül".

Més info: Llum verda a l'aprovació dels indults parcials dels presos polítics

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem