L'oposició de Valldoreix denuncia la cessió dels terrenys de l'estació a l'Ajuntament

CUP-PC i ERC-MES demanen al govern de Valldoreix que recuperi els terrenys que va cedir gratuïtament a l'Ajuntament de Sant Cugat perquè hi fes habitatge protegit

La cessió dels terrenys de l'estació de Valldoreix a l'Ajuntament de Sant Cugat per part de l'EMD va dividir govern i oposició valldoreixencs durant la Junta de Veïns celebrada el 23 de juliol. CUP-PC i ERC-MES van presentar una moció per tal de poder recuperar els terrenys cedits i "denunciar el maltractament que fa l'equip de govern al patrimoni de tots els valldoreixencs", apuntava el vocal de Procés Constituent, Xavier Humet.

La moció argumentava que l'Ajuntament havia presentat una oferta a la Generalitat per comprar un terreny similar al que va cedir Valldoreix per un valor de 528.458 euros. Per això, denunciava la "desproporció d'aquesta cessió en comparació al que té voluntat de pagar per un terreny de superfície similar".

Xavier Humet va lamentar aquesta cessió "tan a la lleugera" i que els mateixos tècnics de l'EMD van dir que "era perjudicial". A més, va posar damunt la taula que els terrenys que l'Ajuntament va donar a canvi no tenen pràcticament valor perquè no s'hi pot edificar.

Terreny per habitatge protegit

El president de l'EMD, Josep Puig, de CiU-Acutem, va defensar aquesta cessió en el marc d'un "projecte molt més gran", vinculat amb les expropiacions de zones verdes, i que no era un intertcanvi de terrenys. A més, va argumentar que la cessió es va fer amb la condició que l'Ajuntament hi construís pisos de protecció oficial. "És exclusivament per habitatge protegit, i si l'Ajuntament no ho fa en deu anys, els terrenys tornaran a ser nostres", va assegurar.

A més, va defensar que "les cessions de sòl entre administracions són molt normals" i que el conveni en què es preveia aquesta cessió era positiu per l'EMD i l'Ajuntament.

Finalment, Josep Puig va posar en dubte el preu del solar de la Generalitat i que suposadament volia comprar l'Ajuntament: "Ho trobo il·lògic, seria un preu desorbitat".

Decidir a Valldoreix

Per la seva banda, Noël Climent, d'ERC-MES, va lamentar el fet que l'EMD perdi "capacitat de decisió: tot allò que té a veure Valldoreix, s'ha de decidir aquí". A més, tant Climent com Humet es van mostrar contraris a fer habitatge protegit al costat de l'estació, ja que alerten que amb el soroll del tren i de l'autopista i haurien molts problemes en aquest sentit.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem