La CUP vol augmentar la implicació als Pressupostos Participatius de Sant Cugat

La formació proposa millores en el procés per atreure més la ciutadania

La CUP Sant Cugat ha fet un balanç negatiu del resultat dels Pressupostos Participatius d'aquest 2018 a Sant Cugat del Vallès pel que fa a participació. Tot i l'augment de la dotació econòmica, l'ampliació del cens a partir dels 14 anys, i els projectes propis per a cada districte, "que feia pensar que augmentaria la participació respecte de l'any anterior", ha apuntat el regidor de la formació Ignasi Bea, "els resultats no han estat bons, baixant en 2 punts percentuals la participació ciutadana".

Un descens que la CUP atribueix a tres factors. D'una banda, el fet que "l'any passat vam valorar que els projectes havien estat massa retocats i molts d'ells van quedar desvirtuats en passar el procés tècnic", ha fet valdre Bea, valorant que aquest fet ha pogut tenir a veure en el descens de la participació.

D'altra banda, consideren que part de la plataforma digital per votar els pressupostos ha pogut ser la responsable d'aquest descens. "Hauria de ser fàcil i intuïtiva, i generava molts problemes als usuaris", ha destacat.

Finalment, la formació també atribueix la baixa participació a la manera d'entendre els processos participatius a la ciutat. "Hi ha un corrent que considera la participació s'ha de donar en tot el procés", ha detallat, afegint que "un altre corrent vol legitimar l'acció de govern". "A Sant Cugat no és ni blanc ni negre, però s'ha d'entendre la participació d'una altra manera, donant més recursos a fomentar la participació", ha detallat.

Per revertir la situació, la formació considera necessari més implicació ciutadana, més implicació de totes les àrees de l'Ajuntament, i que es doti el procés de més recursos.

Núria Gibert i Ignasi Bea fent el balanç del procés. FOTO: TOT Sant Cugat

Més informació
 
Comentaris

Destaquem