La Marxa per la Llibertat homenatja "tots els que van fer possible l'U d'Octubre"

Els participants han fet un recorregut per diferents centres on es va poder votar en el referèndum amb clams per a la independència

Quasi dos centenars de persones han sortit als carrers de Sant Cugat per participar en la Marxa per la Llibertat, el dissabte 2 d'octubre, per commemorar l'U d'Octubre del 2017, data en la qual es va realitzar el referèndum català d'autodeterminació. En l'acte, organitzat per l'ANC Sant Cugat, els assistents han volgut posar en relleu la lluita del poble català per buscar la independència.

D'aquesta manera, els participants han realitzat un recorregut pels carrers de Sant Cugat, passant per diferents escoles en les quals es va poder votar en el referèndum, com en el cas del Joan Maragall, l'Angeleta Ferrer, el Ciutat d'Alba o la Casa de Cultura. En cadascun d'ells, s'ha llegit un petit manifest i s'ha entonat els Segadors.

 


Josep Lliberia, excoordinador de l'ANC Sant Cugat, ha posat èmfasi en la tasca de tothom per fer possible el referèndum: "El mes abans de l'U d'Octubre va ser molt intens, amb col·laboracions amb moltes entitats i pobles del costat. Tanmateix, si alguna cosa teníem clar és que les urnes sortirien". A més, Lliberia s'ha mostrat crític en el seu discurs amb l'estat espanyol: "L'estat espanyol continua en un estat repressiu i som més de 3.500 persones represaliades".

Finalment, la Marxa per la Llibertat ha acabat a la plaça de l'U d'Octubre, on els manifestants han pogut llegir un manifest coral: "La jornada de la celebració del referèndum no l'oblidarem mai, i és que quan s'ataca una població indefensa de totes les edats indiscriminadament no podem de cap de les maneres resignar-nos".

 


Amb tot, els participants han volgut retre homenatge a tots aquells que van fer possible l'U d'Octubre: "La independència de Catalunya no serà obra d'aquest Parlament ni d'aquest Govern; la llibertat de Catalunya ens l'hem guanyada amb el nostre compromís anant a votar i enfrontant-nos pacíficament i valerosament a l'actuació d'extrema violència de l'estat espanyol".

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem