MES Sant Cugat vol "mantenir el pacte municipal" tot i la integració amb Junts pel 14-F

A escala autonòmica, Moviment d'Esquerres (MES) s'integrarà a la candidatura de Junts a les eleccions del 14-F

Fa uns dies, Moviment d'Esquerres (MES) anunciava que s'integrava en la candidatura de Junts per Catalunya de cara a les eleccions catalanes del 14-F. Això ha provocat divisió a la secció local de la formació d'esquerra, que forma coal·lició amb ERC a l'Ajuntament de Sant Cugat, i 3 dels 6 membres han dimitit. A més, els altres 3 membres que continuaran dins del partit, es desmarquen del pacte a escala nacional. "No estem d'acord amb aquest pacte i continuarem treballant per un pacte d'esquerres a Sant Cugat", explica Àlvar Roda, militant de MES Sant Cugat, qui afegeix que "el pacte municipal no s'ha de trencar i cal seguir treballant fins que s'acabi el mandat".

De fet, aquests tres membres asseguren que no participaran en cap acció de campanya de Junts per Catalunya.

D'altra banda, els membres dimissionaris de MES, s'integraran en els espais de debat d'ERC, tal com expliquen ambdues formacions en un comunicat. "ERC dona la benvinguda a aquestes persones, a les estructures de partit i l'afiliació, i proposa formalment la seva entrada en els òrgans de direcció locals", diuen.

Un comunicat en el qual es deixa clar que MES Sant Cugat continuarà existint "de manera no orgànica però sí estructurada en un espai de debat, actuació i de suport al govern municipal de l'Ajuntament de Sant Cugat". Amb tot, "a partir d'ara, ERC i MES estudiaran en reunions bilaterals com quedarà la situació formal del grup municipal d'ERC-MES".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem