Mireia Ingla, juntament amb 5 alcaldes més, a favor del dret a un habitatge digne

Diferents alcaldes de Catalunya d'ERC, En Comú Podem i la CUP s'uneixen per redactar un manifest en contra de la crisi habitacional

Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat, s'ha sumat a un manifest escrit per diferents alcaldes de Catalunya al diari Ara, sota el nom 'Pel dret a l'habitatge digne, regulem els preus del lloguer'. En aquest, fins a 6 alcaldes i alcaldesses es posicionen en contra de la mercantilització de l'habitatge i reclamen canvis legislatius i mesures directament adreçades a garantir el dret a l'habitatge.

Així doncs, en el manifest, els alcaldes especifiquen que coneixen bé "la insuficiència i inadequació de les eines competencials i econòmiques de què disposem per gestionar-la, i ben sovint ens trobem impotents davant aquesta problemàtica greu que afecta molts dels nostres veïns i veïnes".

En aquesta línia, els 6 alcaldes que han signat el manifest posen en relleu que s'ha de capgirar "el cercle viciós actual posant de manifest la contradicció sostinguda entre la manca d'habitatge de lloguer, l'increment del preu i l'estancament dels salaris reals, acompanyant les diverses negociacions col·lectives per millorar les condicions de les treballadores i treballadors".

És per això, que mitjançant 'Pel dret a l'habitatge digne, regulem els preus del lloguer' es fa una crida a què es requereixin "mesures més estructurals que s'encaminin a revertir el model especulatiu actual i canvis legislatius que protegeixin el dret a l'habitatge, com ara la regulació dels preus del lloguer. És necessari plantejar una política transformadora per recuperar la sobirania residencial i avançar cap a la desmercantilització de l'habitatge".

Amb tot, els firmants assumeixen "les responsabilitats que ens pertoquen, en exercici de l'autonomia local, per desplegar les polítiques públiques d'inversió i garantia social que siguin el millor i més útil complement del nou marc regulador global i específic que reclamem. Cal una resposta que vagi a l'arrel del problema i no mesures provisionals o parcials".

Alcaldes signants

El manifest 'Pel dret a l'habitatge digne, regulem els preus del lloguer', a més de comptar amb la signatura de Mireia Ingla, ha estat firmat per Agnès Lladó Saus (ERC), alcaldessa de Figueres; Lídia Muñoz Cáceres (Sant Feliu en Comú Podem), alcalde de Sant Feliu de Llobregat; Laura Campos Ferrer (En Comú Podem Montcada i Reixac), alcaldessa de Montcada i Reixac; Montse Venturós Villalba (CUP), alcaldessa de Berga i Daniel Cornellà Detrell (CUP), alcalde de Celrà.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem