Monarquia, constitució espanyola i presos polítics al ple municipal

La situació política catalana, novament protagonista en el Ple Municipal de Sant Cugat del Vallès

El Ple Municipal de Sant Cugat de novembre arriba aquest dilluns 17 amb diverses qüestions relacionades amb l'actualitat política catalana. Al voltant de les vuit del vespre, com sempre, hi ha el torn obert a la participació ciutadana perquè els santcugatencs i santcugatenques puguin expressar públicament les seves demandes o queixes.

Un dels punts importants de la sessió serà la petició de l'Ajuntament de Sant Cugat a la Generalitat de Catalunya perquè s'aturi el rebliment de terres a la Pedrera Berta amb l'objectiu de convertir l'espai en un circuit ambiental per tal de donar a conèixer els seus valors paisatgístics, faunístics i geològics.

Més info: Sant Cugat i Valldoreix volen convertir la Pedrera Berta en un espai paisatgístic

D'altra banda, es tirarà endavant una modificació urbanística que haurà de permetre la creacio d'una nova carretera que unirà la carretera de Vallvidrera amb Valldoreix amb la voluntat de descongestionar la plaça de Can Cadena. També se suprimirà una reserva viària que preveia una carretera entre Volpelleres i l'avinguda de Rius i Taulet i que travessaria, entre altres, el parc de Can Vernet.

A més, es donarà llum verda en el canvi de nom de diversos carrers de Sant Cugat. Per una banda, s'eliminaran tres noms de personatges franquistes i persones com Clara Campoamo o Marta Mata gaudiran d'un nou reconeixement.

Joc i jaciments romans

Tots els grups municipals de Sant Cugat aprovaran una moció institucional per tal de donar un impuls al projecte de museització del jaciment romà de Can Cabassa, a Mira-sol.

D'altra banda, es tirarà endavant la creació d'una oficina d'assessorament energètic per tal d'informar i donar suport als ciutadans que tenen problemes econòmics per tal de poder fer front a les factures dels serveis bàsics com aigua, gas o electricitat.

El joc serà protagonista i tots els partits han acordat una moció per a la prevenció, conscienciació, control i detecció del trastorn de joc entre els joves de Sant Cugat.

Catalunya i Espanya

La situació política a Catalunya i Espanya ocuparà bona part del Ple Municipal amb tres mocions de sentits diferents. Per una banda, PP i Ciutadans mostraran el seu suport a la Constitució Espanyola en la celebració del seu 40è aniversari.

PDeCAT-Demòcrates  i ERC-MES reclamaran, una vegada més, l'absolució dels presos polítics. I, finalment, ERC-MES i PDeCAT-Demòcrates presenten un text de condemna de la monarquia espanyola, com ja han fet institucions com el Parlament de Catalunya i l'EMD de Valldoreix.

Educació i masclisme

La reivindicació de la comunitat educativa de Sant Cugat en contra del decret del servei de menjadors que està elaborant el Departament d'Ensenyament arribarà al Ple. Primer, en forma de protesta, ja que la plataforma creada contra la seva aplicació assistirà a la sessió per mostrar-hi el seu rebuig. D'altra, amb una moció d’ICV-EUiA i CUP-PC per instar a Ensenyament a aturar els treballs d’elaboració i aprovació del decret.

Més info: Neix una plataforma contra el nou decret de servei de menjador escolar

El PSC reclamarà fer una planificació i previsió dells recursos educatius a Sant Cugat dels propers anys.

FInalment, el transport també serà tema de debat des de perspectives diferents. Per una banda, la CUP-PC demanarà actuar per la prevenció de situacions de violència masclista en els FGC. Per l'altra, ERC-MES portarà el tema de la nova tarifa plana per al transport públic a tota l'àrea metropolitana per proposar mesures per atenuar l'impacte sobre l'IBI dels santcugatencs.

Més info: Així canviaran els preus per anar a Barcelona amb la nova tarifa de zona 1

Més informació
 
Comentaris

Destaquem