La nota dels santcugatencs a l'alcaldessa i al govern, un 5,4

Més de la meitat dels santcugatencs no coneix els partits que integren el govern de Sant Cugat

Els santcugatencs li posen una nota de 5,4 a la tasca de l'actuació de l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla. La mateixa nota que obté el govern municipal integrat per ERC-MES, PSC i CUP. És una de les conclusions de l'Observatori Sociològic de l'Ajuntament, que ha enquestat un miler de veïns entre octubre i novembre de 2019.

La puntuació rebuda tan per l'alcaldessa com pel govern ha caigut respecte al juliol de 2019, quan van treure un 5,9 i un 5,8 respectivament. De fet, el 5,4 és la nota més baixa de tota la sèrie històrica de l'Observatori Sociològic, iniciada el 2006. Des del govern municipal ho atribueixen al poc temps que porten al capdavant de l'Ajuntament de Sant Cugat i confien a poder capgirar la tendència a mesura que es vagin coneixent les actuacions que impulsen.

 

Nota als diferents alcaldes i alcaldesses de Sant Cugat

 

Concretament, un 26,8% dels enquestats valora la tasca de Mireia Ingla com a regular, mentre que un 23,4% ho fa de manera bastant o molt positiva. En canvi, un 17,7% la qualifica de gens o poc positiva.

Pel que fa al govern de Sant Cugat, un 28,5% de la ciutadania li atribueix una actuació regular. Un 20,9% la veu com bastant i molt positiva i un 16,3% com a gens o poc positiva.

 

Nota als diferents governs de Sant Cugat

 

Coneixement de l'alcaldessa

Segons l'Observatori Sociològic, un 64,5% de la població coneix l'alcaldessa de Sant Cugat. Un percentatge que millora des del juliol de 2019, quan Mireia Ingla, que feia poc que havia assumit el càrrec, tenia un percentatge de coneixement del 59,4% entre els santcugatencs.

D'altra banda, més de la meitat dels santcugatencs no sap dir quins partits formen part de govern municipal. Un 44,9% dels veïns saben que l'executiu està format per ERC, PSC i CUP. Un 14,5% creuen que el govern està integrat per republicans i socialistes, un 6,8% diu que només hi ha ERC i un 6,5% afirma que el pacte inclou republicans i cupaires.

 

Evolució del coneixement dels diferents alcaldes de Sant Cugat

 

Poc temps al govern

Des del govern municipal atribueixen aquestes valoracions i nivell de coneixement al fet que fa pocs mesos que són el govern. L'alcaldessa va assumir el càrrec al juny de 2019 i el govern es va formalitzar al juliol. Cal recordar que l'enquesta es va realitzar entre octubre i novembre.

"Estem en un moment de pocs mesos de treball", explica el regidor de Participació, Marco Simarro, que afegeix: "A mesura que avanci el temps i implentem les nostres actuacions, el coneixement anirà augmentant".

Segons Simarro, després de "tants anys del mateix govern, costa més de conèixer si hi ha un canvi radical", ha argumentat. Amb tot, es volen donar més temps perquè amb "poca trajectòria és díficil" extreure conclusions.

Suspens a l'oposició

D'altra banda, els dos grups de l'oposició, Junts per Sant Cugat i Ciutadans, no aproven segons l'Observatori Sociològic. El partit independentista obté una nota de 4,9, mentre que la formació taronja es queda amb un 2,4.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem