Nou regidor, la municipalització de la grua i 3 mocions aprovades al ple

El ple municipal de Sant Cugat s'ha celebrat aquest dilluns, 18 de juliol

La municipalització del servei de grua de l'Ajuntament de Sant Cugat està un pas més de ser de gestió del mateix consistori. I és que el ple municipal d'aquest juliol, celebrat aquest dilluns 18, ha aprovat el marc normatiu que permetrà que l'empresa municipal Promusa sigui qui gestioni el servei. Ara mateix, el contracte de la retirada de vehicles de la via pública, entre altres, no és vigent i es fan contractacions a Grues Pablo quan és necessari aquest servei.

Més info: Pas endavant per municipalitzar el servei de grua de Sant Cugat

Un dels altres punts importants d'aquesta sessió ha estat el nomenament d'Oriol Sanchez com a nou regidor de la CUP, després de la renúncia de Núria Gibert.

Més info: Oriol Sànchez ja és regidor de la CUP

D'altra banda, en aquest ple s'han aprovat tres mocions dels grups municipals. Un text a favor de no eliminar els Jutjats de Pau que mostra el seu rebuig a l’actual projecte de llei orgànica d’eficiència organitzativa del servei públic de Justícia que s’està tramitant al Congrés dels Diputats.

Més info: El Ple Municipal aprova la moció que rebutja l'eliminació dels Jutjats de Pau

El ple també ha aprovat per unanimitat una moció per instar la Generalitat a destinar el 25% del pressupost sanitari a l’atenció primària, tal com recomana l’OMS, i una vegada assolit aquest objectiu, incrementar de forma progressiva els recursos materials i personals per donar resposta a les necessitats de la ciutadania en el seu accés al dret a la salut.

Més info: Sant Cugat defensa l'atenció primària i demana recursos materials i personals

D'urgència també ha entrat debatre una moció per condemnar els fets de Melilla amb els vots a favor de la CUP, ERC i Junts x Sant Cugat, en contra de Ciutadans i l'abstenció del PSC.La moció recorda que el passat 24 de juny va tenir lloc un intent de salt de la tanca de Melilla on van morir 37 persones. L'acord condemna aquests fets i reclama una investigació per esclarir-los.

Més info: L'urbanisme, protagonista a l'audiència pública de juliol

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem