Noves propostes de Junts per Sant Cugat centrades en l'educació

La formació de Sant Cugat ha fet arribar a Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat, un llitat de propostes per garantir l'accés a l'educació de tot l'alumnat del municipi

El grup municipal Junts per Sant Cugat ha enviat, el dilluns 6 d'abril, un nou llistat de propostes a l'Ajuntament de Sant Cugat, el tercer des del confinament pel coronavirus, en aquest cas enfocat en l'àmbit educatiu. La intenció de la formació de Sant Cugat és garantir l'accés universal a l'educació de tots els infants del municipi i coordinar les decisions de manera consensuada entre els centres i les famílies de Sant Cugat.

Així doncs, Junts per Sant Cugat creu necessari la creació d'un nou "consell escolar municipal extraordinari i permanent pel seguiment de la crisi" on puguin assegurar-se que tots els infants estiguin tenint accés a l'educació i poder facilitar eines per a aquells més vulnerables. A més, el punt de partida, des del punt de vista del grup municipal, és fer unes trobades per recollir la informació realitzada a cada centre i determinar quins són els impediments principals que està generant aquesta crisi social.

És per això, que dins del comunicat, Junts per Sant Cugat suggereix ampliar la cobertura gratuïta de la xarxa WIFI i cedir material informàtic a totes aquelles famílies que ho necessiten, per tal que tots els escolaritzats puguin continuar amb l'educació, a més de garantir que totes les famílies beneficiades d'una beca menjador hagin rebut les targetes moneder.

D'altra banda, la formació santcugatenca considera adient fer un seguiment de l'evolució i donar suport a famílies i al professorat per facilitar aquesta crisi social. D'aquesta manera, Junts per Sant Cugat pretén crear un espai de suport emocional a les famílies més vulnerables i assessorar els docents durant el confinament del coronavirus.

Finalment, davant la incertesa actual, Junts per Sant Cugat considera important obrir un canal de comunicació específic per resoldre qualsevol dubte i crear un portal digital on es facilitin recursos d'aprenentatge per a tot l'alumnat.

Propostes específiques per les diferents etapes educatives

A més, en el comunicat, Junts per Sant Cugat envia diferents propostes per cada etapa educativa. Per una banda, creuen important oferir un espai per tal d'enviar activitats educadores a les famílies d'infants d'escoles bressol i destaquen la necessitat d'ajudar a les llars d'infants, sector molt vulnerable que no està rebent cap ajut de les administracions.

En el cas de l'educació infantil i primària, veuen clau fer un seguiment als infants dels serveis socials o tutelats per la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, mentre que als alumnes d'ESO, batxillerat i FP consideren ajudar-los amb una línia de comunicació "jove" i fer un seguiment a tots aquells que realitzen enguany la Selectivitat. A més, Junts per Sant Cugat vol demanar suport als alumnes de batxillerat per, mitjançant les impressores 3D que tenen els centres, fabricar equips de protecció.

Finalment, aprofitant que Sant Cugat compta amb diferents campus universitaris, la formació de santcugatenca insta a detectar grups de recerca en aquests centres universitaris que puguin oferir solucions a la ciutat i oferir la ciutat per a possibles dificultats logístiques dels Centres Universitaris, entre d'altres.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat

Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.

Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.

  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Sant Cugat i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic
  • També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat.
  • I cada divendres als carrers de Sant Cugat en format paper

 
Comentaris

Destaquem