Els passos que han de seguir els estrangers per votar a les eleccions de Sant Cugat

Els ciutadans nascuts a la Unió Europea i els originaris de països amb acord de vot podran votar a les eleccions municipals de Sant Cugat

El 28 de maig de 2023 se celebraran les eleccions municipals de Sant Cugat, en què també tindran dret a vot les persones de 18 anys o més nascudes a la Unió Europea o en algun dels països amb què hi ha un acord de vot. Però els estrangers han de realitzar uns tràmits per tal de poder votar.

Les persones estrangeres inscrites en el cens de les anteriors eleccions municipals, celebrades el 2019, ja consten en el cens per a les properes, les de 2023. L’INE els ha enviat una carta per confirmar aquesta inscripció. En cas de no haver rebut la carta, cal que s'adrecin a una Oficina d'Atenció Ciutadana o que consultin en línia a la seu electrònica de l'INE.

Les persones estrangeres no inscrites al cens d’anteriors eleccions i que vulguin exercir el seu dret a vot el proper 28 de maig, s’han d’inscriure ara a través del web de l'Ajuntament de Sant Cugat. Aquestes són les dates límit per fer el tràmit:

  • Per a ciutadans de la Unió Europea: 30 de gener.
  • Per a persones originàries de països amb acord de vot: 15 de gener. Aquests països són: Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Corea del Sud, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, Regne Unit, Trinidad i Tobago i Xile.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem