Els patinets, Torre Negra i el carril bici a Rubí han centrat el ple de desembre

El ple municipal de desembre ha tornat a ser telemàtic a causa de la situació de la Covid-19

Sant Cugat ha aprovat durant el ple municipal de desembre la compra de la masia i finques de Torre Negra. Les claus seran entregades a l'alcaldessa el 31 de desembre per 2,8 milions d'euros.

Més info: Aprovada l'adquisició de Torre Negra: Sant Cugat compra la finca per 2,8 milions

Mobilitat

Els grups municipals del Ple han aprovat per unanimitat una nova normativa per regular l'ús de patinets elèctric i bicicletes a Sant Cugat. El casc per menors i la prohibició de les voreres són algunes de les normes destacades que entraran en vigor. Ciutadans, tot i que ha votat a favor, ha estat crític perquè els seus integrants creuen que aquesta mesura és "insuficient".

Més info: Casc per menors i prohibides les voreres: la nova normativa per bicis i patinets

Una altra notícia destacada per la mobilitat de Sant Cugat ha estat l'aprovació de la següent fase del projecte que pretén connectar Sant Cugat i Rubí amb carril bici. Aquesta nova etapa recondicionarà la carretera de Rubí.

Més info: Pas endavant per connectar Sant Cugat i Rubí amb bici

Economia i Drets Humans

El Ple de Sant Cugat, amb el vot negatiu de la CUP, ha aprovat un manifest que demana que els nous fons europeus Next Generation EU es dirigeixin a les petites i mitjanes empreses. Els regidors de la CUP creuen que les PIMES ho necessiten, però volen prioritzar els serveis públics i sanitaris.

Més info: Sant Cugat demana que els fons europeus es dirigeixin a les PIMES, amb la CUP en contra

Sant Cugat és Ciutat Defensora dels Drets Humans. Mireia Ingla, alcaldessa, i la tinenta d'alcaldia d'Educació, Gemma Aristoy, ja van presentar el manifest el Dia Internacional pels Drets Humans i al ple municipal de desembre ha estat aprovat per unanimitat.

Més info: Sant Cugat, ciutat defensora dels Drets Humans

L'escola en català

Després d'un debat tens i llarg, el Ple de Sant Cugat ha aprovat dues mocions de rebuig a la sentència del 25% de castellà a les escoles i en suport al model actual. Ciutadans i la regidora no adscrita Munia Fernández-Jordán han votat en contra i el PSC s'ha abstingut.

Més info: Sant Cugat rebutja la sentència del 25% de castellà en dues mocions

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem