El Pla d'Actuació de Mandat i l'informe d'activitats del Síndic centren el ple municipal

A més, s'ha explicat les síntesis de les 3 comissions que han estat treballant per fer front a l'impacte de la COVID-19 i s'ha aprovat una moció de Junts per Sant Cugat

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Sant Cugat ha aprovat una única moció, el dilluns 27 de juliol, una moció presentada per Junts per Sant Cugat i amb l'objectiu d'impulsar la unitat de la llengua catalana.

Així doncs, el grup municipal de Junts per Sant Cugat ha presentat 3 mocions, de les quals només 1 ha estat aprovada i 2 han estat rebutjades: mentre el govern municipal ha donat suport a la moció d'impulsar la llengua catalana, han rebutjat les mocions de suport a la gestió de les entitats esportives i de creació d'un Banc municipal de patrocinis.

D'altra banda, el grup de Ciutadans ha presentat 1 moció per deixar sense efecte la recentment implantada Anella Verda, una moció que ha estat rebutjada, després de decidir retirar una moció per implementar la Setmana Medieval de Sant Cugat.

Altres temes tractats

En el Ple Municipal de juliol, els 25 de regidors de Sant Cugat han aprovat de manera unànime la creació d'una ordenança per regular l'ús de la bicicleta i d'altres vehicles de mobilitat personals i un conveni amb FGC per instal·lar pantalles acústiques en l'entorn de l'estació.

Més info: Regular l'ús de la bicicleta, objectiu de l'ordenança aprovada en el ple municipal

Més info: El ple aprova un conveni amb FGC per instal·lar pantalles acústiques a l'estació

A més, en el plenari, s'ha aprovat l'expedient de cessió gratuïta d'una porció de terreny, de naturalesa patrimonial, a l'escola La Mirada i s'han explicat les síntesis i les conclusions finals de les 3 comissions que han estat treballant per fer front a l'impacte de la COVID-19.

També, el Govern Municipal ha presentat el seu Pla d'Actuació de Mandat 2020-2023, un pla que ha estat aprovat pel mateix govern i que té 8 punts estratègics, entre ells l'emergència de l'habitatge i l'emergència climàtica.

Més info: El Govern aprova el seu pla de mandat amb l'habitatge i l'emergència climàtica al centre

D'altra banda, durant el Ple Municipal, el Síndic de Greuges ha presentat el seu informe d'activitats del 2019, un informe on es recull que s'han realitzat 22 actuacions més que el 2018, destacant 167 queixes vinculades amb els serveis territorials, els serveis a les persones i l'administració general.

Més info: El Síndic de Greuges de Sant Cugat registra un 7% menys de queixes l'any 2019

Finalment, la disconformitat amb l'Anella Verda i el pagament del Tribut Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona han estat de nou els temes centrals de l'audiència pública, una audiència pública on hi ha hagut també suport a l'Anella Verda.

Més info: L'Anella Verda i el Tribut Metropolità centren l'audiència pública del ple municipal

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem