El Ple debat en una sessió extraordinària sense Cs sobre les decisions de la JEC i el TS

El ple municipal extraordinari comptarà amb dues mocions sobre la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, i sobre la no posada en llibertat de l'eurodiputat Oriol Junqueras

El Ple Municipal de Sant Cugat es reuneix en sessió extraordinària el dilluns 13 de gener per debatre sobre les resolucions de la Junta Electoral Central (JEC) i del Tribunal Suprem (TS) respecte a la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra i la no posada en llibertat de l'eurodiputat Oriol Junqueras, després que el Tribunal de Justícia Europea i el Parlament Europeu li reconeguessin la immunitat.

Així, la qüestió es debatrà amb dues mocions, una presentada per Junts per Sant Cugat, ERC-MES i la CUP i una altra presentada pel PSC. Ciutadans ja ha anunciat que no assistirà al ple.

La moció presentada per les forces independentistes preveu que el consistori rebutgi la resolució de la JEC sobre la inhabilitació de Torra, assegurant que la resolució "vulnera tant l'Estatut d'Autonomia de Catalunya com el Reglament del Parlament de Catalunya". També preveu rebutjar la no posada en llibertat d'Oriol Junqueras, decisió presa pel Tribunal Suprem, que no ha fet cas de la sentència del Tribunal de Justícia Europeu. A més, amb el mateix text de la moció es demana la llibertat de tots els presos i preses polítiques.

Pel que fa a la moció del PSC, apunta que "les causes de pèrdua de la condició de membre del Parlament estan previstes en l'article 24 del Reglament del Parlament de Catalunya" i que "l'acord de la Junta Electoral pot ser objecte de recurs davant la Sala Tercera del Tribunal Suprem".

La moció de les forces independentistes.

La moció del PSC.

 

 

 
Comentaris

Destaquem