El Portal de Transparència, una eina per garantir l'accés a la informació municipal

L'Ajuntament de Sant Cugat comptarà amb un Portal de Transparència on introduirà tota la informació i documentació pública

L'Ajuntament de Sant Cugat ha estrenat un nou Portal de Transparència, el dilluns 15 de juny, amb l'objectiu de garantir l'accés de la ciutadania a la informació municipal de manera clara i directa. Amb això, els santcugatencs podran tenir accés a tots els serveis, tràmits i informació pública municipal sempre que ho desitgin.

Aquest nou Portal de Transparència respon a un dels objectius de Lourdes Llorente, tinenta d'alcaldia de Bon Govern i Transparència, marcats per aquest mandat- Així ho explicava Llorente, en un comunicat oficial: "El Portal de Transparència és una eina bàsica de control democràtic i possibilita l'escrutini ciutadà, alhora, és una responsabilitat en la dació de comptes. Reclama un esforç continu que hem d'afrontar com a administració".

Amb això, es complirà el dret d'accés de les persones a la informació i documentació públiques d'una manera clara, estructurada i en format reutilitzable d'aspectes relacionats amb informació institucional i organitzativa, organització política, personal, entitats i altres organismes, contractes, convenis i subvencions o de gestions econòmiques, entre altres. 

Finalment, el Portal de Transparència permetrà l'avaluació de les dades registrades, l'actualització de la informació existent, l'enregistrament de nova informació i l'actualització constant de dades.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem