El president de la Generalitat cessa el santcugatenc Jordi Puigneró com a vicepresident

Jordi Puigneró ha estat vicepresident de la Generalitat des del 2021

El president de la Generalitat, Pere Aragonès (ERC), ha anunciat el cessament del vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, el santcugatenc Jordi Puigneró (Junts per Catalunya). Ha estat la resposta d'Aragonès a la crisi de govern entre ERC i Junts i que ha fet pública aquest dimecres passades les onze de la nit. Abans s'havia reunit tot el govern català i, posteriorment, el president de la Generalitat amb el secretari general de Junts, Jordi Turull.

Una crisi que va esclatar definitivament aquest dimarts, quan Junts per Catalunya va proposar una moció de confiança al president de la Generalitat. Per Pere Aragonès aquest pas ha suposat una "pèrdua de confiança" i ha retret a Puigneró que no l'informés prèviament d'aquest moviment. El cessament de Puigneró és, per ara, l'únic moviment al govern. Ara, caldrà veure la resposta de Junts i si es manté dins del govern. Aragonès ha emplaçat al seu soci a proposar un nou vicepresident. 

Aragonès: "És un pas que em dol però del tot necessari per enfortir el govern de Catalunya"

"És un pas necessari", ha justificat Aragones, que ha afegit: "És un pas que em dol però del tot necessari per enfortir el govern de Catalunya". "En moments difícils és imprescindible acompanyar la ciutadania i traslladar-li seguretat, oferir-li la confiança necessària, alçar el cap i avançar. Les desconfiances no ajuden a complir aquest objectiu", ha emfatitzat el president.

Jordi Puigneró

Nascut a Sant Cugat, Jordi Puigneró és vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals des del maig de 2021. Anteriorment havia estat conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública i també havia tingut responsabilitats a l'Ajuntament de Sant Cugat com a tinent d'alcalde de Governació, Seguretat, Mobilitat i Tecnologia, entre altres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem