La problemàtica habitacional de Sant Cugat, un dels reptes del Govern Municipal

L'Ajuntament de Sant Cugat vol fer front a les situacions d'emergència habitacional i impulsar l'habitatge perquè sigui accessible a tota la ciutadania

L'Ajuntament de Sant Cugat va presentar, el darrer dilluns 27 de juliol durant el Ple Municipal, el seu Pla d'Actuació Municipal 20-23, un pla que compta amb 8 objectius estratègics per part de l'ens municipal, d'entre els quals destaca l'objectiu de resoldre l'emergència habitacional del municipi.

Més info: El Govern aprova el seu pla de mandat amb l'habitatge i l'emergència climàtica al centre

Així doncs, en aquest repte, l'Ajuntament vol fer front a les situacions d'emergència habitacional existents en el municipi, sigui a casua de la COVID-19 o prèvies a aquesta, i impulsar un habitatge assequible a la ciutadania. A més, vol implicar al sector immobiliari de la ciutat, amb la intenció de transformar i reforçar els instruments de gestió en l'àmbit habitacional, alhora que garantir els drets energètics dels santcugatencs.

D'aquesta manera, l'Ajuntament va presentar les principals línies i compromisos de l'equip de Govern, algunes d'elles ja vigents, com pot ser la condonació del lloguer als immobles de PROMUSA o la línia d'ajuts per a famílies afectades per un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació.

L'equip de govern municipal format per ERC-MES, PSC i CUP-PC FOTO: Cedida

L'equip de govern municipal format per ERC-MES, PSC i CUP-PC FOTO: Cedida



A més, el Govern Municipal vol impulsar una Taula d'Emergència habitacional per treballar els casos més urgents de desnonaments o necessitats residencials, vol reduir la fiscalitat dels habitatges a col·lectius vulnerables i incrementar els ajuts socials per situacions d'emergència de l'habitatge.

Habitatge a l'abast de la ciutadania

D'altra banda, pel que fa a impulsar l'habitatge assequible i oferir alternatives habitacionals, l'Ajuntament de Sant Cugat vol elaborar un Pla de xoc de mesures urgents (amb una inversió de 16 milions durant el mandat) i un Pla de suport a la rehabilitació d'edificis.

També, el Govern Municipal considera necessari implementar alternatives d'habitatge, com poden ser les cooperatives, o altres de tinença, a més d'impulsar una Borsa d'habitatge assequible que sigui gestionada per l'empresa PROMUSA.

Implicació de tots els sectors

Un altre dels reptes de l'Ajuntament de Sant Cugat és evitar l'especulació d'immobiliària, mitjançant campanyes de sensibilització, i aplicar accions polítiques amb els Agents Professionals Immobiliaris amb l'objectiu d'implicar el sector immobiliari de la ciutat en l'emergència residencial.

Habitatges de protecció oficial de Promusa a Sant Cugat FOTO: Artur Ribera

Habitatges de protecció oficial de PROMUSA a Sant Cugat FOTO: Artur Ribera



A més, l'objectiu és transformar i reforçar els instruments de gestió municipal com pot ser reformular l'empresa PROMUSA o crear una nova Oficina Local d'Habitatge per centralitzar tots els serveis i així canalitzar tots els aspectes de l'habitatge en un mateix marc.

Finalment, el Govern Municipal vol garantir els drets energètics de la ciutadania amb la intenció de resoldre les situacions de pobresa energètica i donant un vot de confiança a l'autogeneració i la rehabilitació com una solució.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem