Prop de 300 persones il·luminen Sant Cugat amb la Marxa de Torxes de la Diada

Les seccions locals d'Òmnium i l'ANC han organitzat la VII edició de la Marxa de Torxes a Sant Cugat, encara marcada per la pandèmia de la Covid-19

Unes 300 persones han il·luminat Sant Cugat la nit del divendres, 10 de setembre, en la Marxa de Torxes prèvia a la Diada Nacional de Catalunya, que se celebra el dissabte 11. L'activitat, organitzada per les seccions locals d'Òmnium Cultural i l'ANC ha arribat enguany a la seva VII edició, i si bé és cert que menys que l'anterior, també ha estat marcada per la pandèmia de la Covid-19.

Inici de la Marxa de Torxes organitzada per Òmnium Cultural. Foto: Anna Bassa

Els participants en la mobilització, que ha homenatjat "el valor de les persones que han lluitat des de la derrota de 1714, per la recuperació de les llibertats nacionals", han iniciat el recorregut a la plaça de Rafael de Casanova, figura icònica de la resistència de Barcelona en el setge de 1714. Pas a pas, les torxes han anat passant per diferents carrers del centre del municipi, fins a arribar a la plaça de l'U d'octubre, on s'ha fet la lectura d'un manifest.

El manifest

El manifest ha iniciat fent referència a la Covid-19, fent èmfasi en les "conseqüències directes sobre la salut de molts ciutadans i sobre el desenvolupament personal i econòmic de moltes persones". En aquest sentit, Òmnium i ANC, entitats que han elaborat el manifest, aposten per "construir un país millor, per a tothom, i ben especialment per als joves". 

D'altra banda, també s'ha reivindicat "la defensa pacífica i democràtica del dret a l’autodeterminació", i s'ha assegurat que el referèndum de l'1-O "ha accelerat la crisi de legitimitat de la monarquia espanyola, l’esgotament del sistema constitucional de 1978 i ha posat de manifest les mancances dels partits polítics per a superar el conflicte".

Un manifest que també ha volgut "denunciar la repressió que pateixen més de 3.500 persones, i les seves famílies, en més de 185 processos judicials". Per últim, Òmnium i ANC sentencien: "Continuarem lluitant, perquè el valor que doona la lluita, venç la por i arracona els intents de desmobilització. Guanyarem, convertint la protesta en resultats. Guanyarem un millor present i un futur d’esperança i il·lusió".

A més, també han participat el periodista Carles Heredia, acusat de tres suposats delictes en relació a la visita de Vox a Valls: atemptat a l'autoritat, desordres públics i lesions a mossos. Heredia ha explicat el seu cas i ha rebut un càlid aplaudiment. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem