El PSC veu les generals com "una segona volta per decidir entre progrés o bloqueig"

El diputat i candidat del PSC-PSOE al Congrés per Barcelona en les eleccions del 10-N, Paco Aranda, ha visitat Sant Cugat en campanya electoral

El PSC-PSOE considera que les eleccions generals del 10-N són "una segona volta per poder decidir entre el bloqueig o el progrés", tal com ha explicat en una trobada amb mitjans de comunicació de Sant Cugat l'actual diputat i número 6 dels socialistes per Barcelona al Congrés en les eleccions del 10-N, Paco Aranda, que ha afegit que "ara mateix estem debatin si el dia 10 de novembre volem continuar amb el bloqueig que alguns partits estan provocant o volem continuar cap al progrés".

La gran coalició entre el PSOE i el PP, "descartada"

En els darrers dies ha sonat amb força la possibilitat que s'efectuí un pacte entre el PSOE i el PP per tal de desbloquejar la governabilitat de l'Estat si l'aritmètica parlamentària és similar a la del 28 d'abril, un acord que Aranda ha descartat al 100%: "El mateix president Sánchez ja ho ha descartat. El que ningú ens ha dit és si PODEMOS dirà que no bloquejarà la investidura per 5a vegada, que ja en porten 4", ha apuntat Aranda.

El socialista també ha cridat a la votació per evitar la irrupció de la dreta: "No votar un dia pot portar 4 anys de conseqüències. Ara mateix les enquestes diuen dues coses: que hi haurà un clar guanyador, el PSOE; i que està pujant molt el vot de VOX, un vot xenòfob i masclista que no volem que creixi d'aquesta manera. Això la gent ho ha de saber, hi ha un perill cert que si Pablo Casado (PP) suma amb VOX i amb Cs pugui haver-hi una majoria de dretes. Per això, l'únic vot progressista per garantir un Govern a Espanya, és el vot socialista", ha afirmat.

El desbloqueig

Les eleccions generals del 10-N se celebren en un context de bloqueig polític a l'Estat espanyol, on després de les eleccions del mes d'abril, no es va poder formar Govern. En aquest sentit, Aranda ha defensat que el PSOE va fer "de tot" per evitar-ho, argumentant que els socialistes van "fer fins a cinc pactes diferents amb PODEMOS, des del suport des de fora fins a, al final, entrar al Govern i PODEMOS va dir que no totes les vegades".

El candidat del PSC ha assegurat que l'actitud de la formació serà la mateixa: "Una actitud constructiva, de tenir un Govern estable, coherent i de progrés", i ha deixat clar que l'opció socialista és tenir "un sol Govern", fent referència a la possible entrada del partit liderat per Pablo Iglesias al Govern. Així, ha defensat la gestió del PSOE en els 15 mesos que fa que governa: "Si alguna cosa hem fet, ha estat complir la nostra paraula. Vam dir que pujaríem les pensions i ho vam fer, vam dir que pujaríem el salari mínim i ho vam fer, vam dir que trauríem a Franco i s'ha tret... Hem complert la nostra paraula i ho volem seguir fent".

El vot socialista en clau local

Per la seva banda, el primer secretari del PSC a Sant Cugat i portaveu del PSC al Consell Comarcal del Vallès Occidental, Pere Soler, ha destacat que en clau municipal, un Govern socialista pot ajudar "a lluitar per les inversions que fan falta a Sant Cugat", posant com a exemples les pantalles acústiques, tot el que fa referència a ADIF, a les estacions, les infraestructures com la connexió de l'AP-7 amb l'A-2, etc. D'altra banda també ha parlat de la "dignificació de l'edifici de la Policia Nacional".

A més, Soler ha fet valdre la importància de "desbloquejar els mateixos recursos dels quals l'Ajuntament disposa". "Amb el desbloqueig del Govern, Sant Cugat podrà recuperar uns recursos i tenir una molt bona sintonia per treballar tot allò que directament gestiona l'Estat". Per últim, Pere Soler ha assenyalat que "té tot el sentit poder votar un Govern progressista".

 
Comentaris

Destaquem