El PSC recorda la figura d'Ernest Lluch en el 20è aniversari de la seva mort

L'acte ha constat d'una ofrena floral al monument dedicat a la seva figura i seguidament d'unes paraules en record del polític català

Un any més el PSC de Sant Cugat ha volgut homenatjar la figura d'Ernest Lluch i que aquest 21 de novembre de 2020 ha estat el 20è aniversari de la seva mort, assassinat en mans d'ETA. Com és habitual, la formació política recorda al polític català en un acte que se celebra al parc que té dedicat a la ciutat.

El PSC homenatja la figura d'Ernest Lluch i el llegat que ha deixat, el polític català feia referència als valors del diàleg i la lluita per la democràcia, a més de mostrar un gran compromís amb la sanitat pública, ja que fou el màxim impulsor de la Llei General de Sanitat.

Aquest any, a causa de les circumstàncies causades per la pandèmia del coronavirus els familiars, membres de la fundació i membres de la formació política a nivell nacional no han pogut assistir a l'homenatge. Però sí que ha comptat amb diferents militants del PSC i de l'Ajuntament de Sant Cugat, persones afins a la formació política i també membres d'altres partits.

Un acte al qual han assistit una cinquantena de persones en què primer s'ha procedit a l'ofrena floral i als parlaments de membres militants del PSC, que han dedicat unes paraules a la seva figura.

Pere Soler: "Creiem que estem en deute amb tot el seu llegat i tota la seva història".

Després de l'acte, el primer secretari del PSC a la ciutat Pere Soler ha expressat que aquest any l'homenatge a la figura de l'Ernest Lluch ha pres doble importància: "En primer lloc per la situació en què estem vivint, perquè encara no hem fet els deures com a societat amb allò que ell proposava, que era poder prestar una atenció sanitària adequada a totes les persones. La pandèmia ens ha fet donar compte que deu anys de retallades en la sanitat han estat nefastos per poder gestionar-la, per tant un reforç de l'atenció primària es necessita ja. I en segon lloc, perquè el llegat de l'Ernest Lluch avui en dia encara segueix vigent. El diàleg, el pacte i l'entesa són necessaris i la confrontació política no ens porta enlloc".

També ha volgut destacar que l'homenatge d'aquest any ha estat menys íntim, però ha agraït l'assistència de més persones respecte a altres anys: "Hi ha hagut més companys i companyes de Sant Cugat que han vingut, encara que la família, representants de la fundació i del partit a nivell nacional no han pogut assistir-hi, per nosaltres sempre és important, però les circumstàncies d'aquest any han fet que no pogués ser així".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem