Rebutgen la querella contra la Policia Nacional del santcugatenc del 'jersei taronja'

El Guillem va ser detingut durant les protestes post-sentència i va denunciar "maltractaments" de la Policia Nacional

El jutjat no ha admès a tràmit al querella contra la Policia Nacional que va presentar el jove santcugatenc detingut l'octubre de 2019 en les protestes de rebuig a les sentències del procés. El Guillem es va querellar contra el cos policial per "maltractaments" i "delictes contra la integritat" durant la seva detenció.

Més info: El santcugatenc detingut a Barcelona es querella contra la policia per maltractaments

El grup de suport al Guillem i el col·lectiu Alerta Solidària denuncien que la querella s'ha denegat "sense ni tan sols practicar cap diligència d’investigació" i "ometent de manera flagrant totes agressions que en Guillem va patir i les imatges q proven de manera evident que en Guillem no va cometre cap dels delictes dels que se l’acusa".

"En canvi els ha sobrat el temps per investigar al Guillem, posar-li mesures cautelars i demanar-li un any de llibertat vigilada, entre altres", afegeixen els grups, que lamenten que "l'Estat castiga i reprimeix qui el qüestiona, qui el posa en dubte i qui li planta cara".

Amb tot, Alerta Solidària ja ha presentat un recurs per impugnar el desestimen de la querella.

La detenció del Guillem

El Guillem va ser detingut el 22 d'octubre a la Via Laietana de Barcelona, durant una protesta per les sentències del Suprem. La seva detenció es va fer viral, ja que es van difondre imatges on es veia el jove assegut, amb un jersei taronja, al terra quan va carregar la policia. No es va poder aixecar i se'l va detenir, acusat de desordres públics i atemptat contra l'autoritat.

En un primer moment se li van imposar mesures cautelars de llibertat vigilada i l'ordre d'allunyament de 200 metres de la Jefatura de Policia. Més endavant es van revocar.

El relat de la detenció

"Tot va ser molt ràpid, quan vaig aixecar el cap ja els tenia al damunt, eren entre 8 o 9 agents i només recordo cops, ràbia i molta por", va explicar el jove a través d'una carta.

Després de la detenció, la Policia Nacional va endur-se al jove santcugatenc a comissaria: "Vaig rebre unes quantes bufetades, al cap i al clatell, cada vegada que intentava aixecar la mirada. Em van humiliar posant-me de genolls a terra, de cara a la paret i envoltat de tots ells".

Posteriorment va ser traslladat a l'edifici policial de La Verneda, on va passar els tràmits habituals de qualsevol detingut, abans de ser traslladat al CAP, on va passar una revisió mèdica "emmanillat i vigilat per la policia".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem