Romeva: "Creiem que el recurs es mirarà des de la justícia i no de la repressió política"

El pres polític santcugatenc Raül Romeva, que ha visitat diferents llibreries de Sant Cugat per Sant Jordi, ha vist amb bons ulls que el recurs de Jordi Turull es traslladi al Tribunal d'Estrasburg

El santcugatenc Raül Romeva ha gaudit de la diada de Sant Jordi al municipi i ha aprofitat per visitar les diferents llibreries de Sant Cugat, el divendres 23 d'abril a la tarda. Romeva ho ha fet acompanyat de la seva dona Diana Riba, juntament amb l'alcaldessa Mireia Ingla, el senador santcugatenc Bernat Picornell i la resta de regidors d'ERC Sant Cugat de l'Ajuntament.

Més info: VÍDEO I FOTOS: Així s'està vivint Sant Jordi a Sant Cugat

Així doncs, Romeva ha valorat el fet de poder celebrar Sant Jordi al municipi i ha fet una crida a la responsabilitat a la ciutadania: "Per nosaltres és un dia important i agraït, però en aquest cas, no només perquè estem a punt de superar la situació dramàtica de la pandèmia, sinó perquè ho podem fer després de 4 anys. Sabem que la situació no és fàcil, perquè encara no està resolta, per tant hem de ser responsables i demanem a la ciutadania celebrar Sant Jordi amb llibertat i responsabilitat".

Romeva ha passejat per Sant Cugat durant la diada de Sant Jordi. FOTO: Nielo Ballart

Romeva ha passejat per Sant Cugat durant la diada de Sant Jordi. FOTO: Nielo Ballart



D'aquesta manera, el pres polític i la resta de la comitiva ha visitat diferents llibreries del municipi com l'Alexandria, la Paideia o el Pati de Llibres. "Tenia moltes ganes de veure les llibreries de Sant Cugat, ja que és una oportunitat de copsar el pols del sector llibre aquí al municipi. Amb això, animar a tothom a entendre l'oportunitat que ens ofereix Sant Jordi per recuperar un punt de normalitat, però és veritat que necessitem la màxima celeritat per posar les institucions al servei de la gent".

D'altra banda, Raül Romeva ha parlat sobre que el Tribunal Constitucional hagi rebutjat el recurs d'empara de Jordi Turull, obrint així la via per recórrer a la justícia europea al Tribunal d'Estrasburg: "És el recorregut que tocava fer, ja que estava previst que el Tribunal Constitucional no ens donés la raó, tenint en compte amb qui tractem. Tot i això, ara es traslladarà el debat a instàncies europees i creiem que es mirarà des d'un vessant de justícia i no de repressió política, així que esperem alguna cosa positiva, ja que sembla que serà la dinàmica amb tota la resta".

El pres polític santcugatenc ha visitat diferents llibreries del poble durant Sant Jordi. FOTO: Nielo Ballart

El pres polític santcugatenc ha visitat diferents llibreries del poble durant Sant Jordi. FOTO: Nielo Ballart



Finalment, Romeva ha ressaltat que el cas de Jordi Turull podrà obrir camí a la resta de presos polítics implicats: "És una bona notícia, perquè sempre hem cregut i defensat que hi haurà justícia a Europa. Així que seguirem batallant convençuts que tenim raó".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem