Sant Cugat, ciutat defensora dels Drets Humans

Sant Cugat ha aprovat per unanimitat el manifest de Ciutats Defensores dels Drets Humans

El Ple de Sant Cugat ha aprovat per unanimitat la declaració institucional de el Ciutats Defensores dels Drets Humans durant el ple municipal del 23 de desembre. Aquest manifest ja va ser llegit durant el Dia Internacional pels Drets Humans.

Aquesta declaració és conjunta amb els municipis que formen part de Ciutats defensores dels Drets Humans. En el document reivindiquen el ple respecte dels drets fonamentals de les persones que es veuen obligades a fugir de casa seva i es comprometen a visibilitzar la situació d'especial risc que viuen les persones i comunitats qui defensen el medi ambient, els drets de les dones, de les persones LGTBIQ i de les persones migrants.

A més, en el context en què es troba la societat, el document recorda la situació d'especial vulnerabilitat, agreujada actualment amb la pandèmia de la Covid-19, que viuen determinades minories i determinants col·lectius o grups i la indefensió que pateixen davant les violacions dels seus drets.

Per últim, la ciutat dona suport i reivindica l'alliberament "immediat i sense condicions" d'alguns defensors dels Drets Humans "injustament empresonats": Nasrin Sotoudeh (Iran), Ilham Toti (Xina), Abdulhadi Al-Khawaja (Bahrain) i les persones defensores de l'aigua del Guapinol (Hondures).

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem