Sant Cugat commemora els fets de l’1 d’Octubre de 2017

L’alcaldessa Carmela Fortuny, els portaveus municipals de PDeCat, CUP, ERC, ICV i Demòcrates, i l’ADIC donen lectura al manifest de l’Associació de Municipis per la Independència

Aquest dilluns, a les 9 h., coincidint amb l’obertura dels col·legis electorals del referèndum celebrat fa just un any, l’alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, els portaveus dels diferents grups municipals excepte Cs, PP i PSC, i un representant de l’ADIC, han participat davant l’Ajuntament en l’acte per commemorar els fets de l’1 d’Octubre de 2017.

Per Carmela Fortuny, l’1 d’octubre de l’any passat va ser “un clar triomf de la democràcia i, tot i les dificultats, el poble va poder votar de manera contundent. I un any després toca reafirmar un compromís que continua intacte”. L’alcaldessa ha demanat a la població que “no oblidem la violència que van patir moltes ciutats de Catalunya per part dels cossos de seguretat de l’Estat espanyol vulnerant els drets humans de persones que volien votar”.

Un centenar de persones s'han concentrat daban de l'AJuntament. FOTO: Bernat Millet

Un centenar de persones s'han concentrat davant de l'AJuntament. FOTO: Bernat Millet

Núria Gibert, portaveu municipal de la CUP, ha assegurat que l’1 d’octubre “no va ser el final de res; va ser el principi d’un apoderament col·lectiu i transversal de gent de diferents edats i procedències... encara avui, en recordar-ho, se’ns posen els pèls de punta”. Per Gibert, el referèndum ens va ensenyar que “els drets es conquisten perquè poder decidir és el principi fonamental de la democràcia i el principi fonamental de l’existència”.

Ramon Gutiérrez, portaveu municipal d’ICV-EUIA, ha posat de manifest que “cal continuar en la recerca de solucions polítiques a la major crisi institucional i política que hem patit des de la recuperació de la democràcia”. Per Gutiérrez, els fets de l’1 d’octubre “van interpel·lar a tota la societat en el seu conjunt; reivindiquem aquell dia com una data històrica protagonitzada per més de dos milions de persones organitzades, diverses i plurals que pacíficament van votar i van plantar cara per fer avançar el dret a decidir enfront de l’immobilisme del llavors govern del Partit Popular”.

Gemma Foj, portaveu local de l’ADIC, l’assemblea dels treballadors públics en defensa de les institucions catalanes, ha recordat que fa just un any “ens vam declarar invencibles, un any que deliberadament ens van venir a expoliar allò que com a poble havíem reclamat a les nostres classes dirigents des del 2010: la democràcia més essencial, la petició de vot en un referèndum”.

Posteriorment, els portaveus municipals de Demòcrates, Carles Brugarolas, d’ERC, Mireia Ingla, i del PeDecat, Eloi Rovira, han donat lectura al manifest de l’Associació de Municipis per la Independència davant d’un centenar de persones. L’acte ha finalitzat amb el cant conjunt d’Els Segadors.

Llegeix el manifest complet.

 

Valldoreix també s’hi suma

Concentració davant la seu de l'EMD de Valldoreix. FOTO: Cedida

Concentració davant la seu de l'EMD de Valldoreix. FOTO: Cedida

L’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix, a la mateixa hora, també ha donat lectura a aquest manifest. Hi havia representació de tots els grups polítics excepte de Ciutadans. A la façana de l’EMD també han penjat la banderola que diu “Republiquem!

 
Comentaris

Destaquem