Sant Cugat demana que els fons europeus es dirigeixin a les PIMES, amb la CUP en contra

Es demana que la nova fornada de fons europeus es dirigeixi a les petites i mitjanes empreses

El Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat ha aprovat la declaració de la Junta de Portaveus en relació amb la gestió dels fons europeus Next Generation EU, amb el vot en contra de la CUP. Sant Cugat demana que afavoreixi les petites i mitjanes empreses (PIMEC).

Arran de la presentació per part del Govern de l’Estat espanyol a la Comissió Europea del seu Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència,s’inicia aviat el compte enrere per a l’arribada a l’Estat espanyol dels nous fons Next Generation EU (NGEU). La declaració recalca que aquests fons "representen una oportunitat per l'Estat" i demana que atesa la "rellevància de les petites i mitjanes empreses al teixit productiu i del seu arrelament al territori", les PIMES esdevinguin les principals beneficiàries dels fons Next Generation dins l’àmbit empresarial i rebin els ajuts en forma de subvencions, "atès que la Covid-19 ja ha ampliat considerablement el seu endeutament".

La CUP considera que aquests fons europeus "han d’anar principalment a enfortir el sector públic i a generar ocupació", i demana una transformació que tingui en compte el sector públic i sanitari, que considera "qui més ha patit més durant aquests dos anys". El grup municipal creu que la petita i la mitjana empresa també necessita reforç però reivindica que s'hi inclogui també l'Economia Social i Solidària. "Ens cal un nou model econòmic en que les comunitats, els territoris i les economies tinguin un equilibri que permeti el desenvolupament i la sostenibilitat de manera redistributiva".

La declaració aprovada per Junta de Portaveus vol discriminar les empreses "moroses" en aquest repartiment de fons. "A l’hora de repartir els fons NGEU reclamem que es tingui en compte el grau de compliment dels beneficiaris amb els terminis legals de pagament", s'escriu en el document. "S’estableixen mesures de lluita contra la morositat a les operacions comercials i no s’hauria d’atorgar cap ajut a empreses que incompleixen els terminis legals previstos".

A més, la declaració exigeix que les entitats locals tinguin un paper rellevant en la distribució dels fons Next Generation EU.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem