Sant Cugat diu prou a la discriminació racial

La sessió plenària es compromet a garantir els drets de les persones migrades i a no pactar amb els partits polítics que defensin l'extrema dreta

La lluita contra la discriminació racial i ètnica és una de les prioritats de Sant Cugat, tal com ha quedat demostrat amb una declaració institucional presentada en el ple municipal, el dilluns 21 de març. L'objectiu d'aquesta declaració és rebutjar qualsevol mena d'acció d'odi, racista, xenòfoba i feixista, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial.

Cada cop són més les lleis que promouen els drets de totes les persones, indiferentment de la seva raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social. No obstant això, l'Informe del Ministeri d'Interior sobre l'Evolució dels Incidents Relacionats amb els Delictes d'Odi a Espanya del 2020 recull que els delictes d'odi per motius racistes i xenofòbics són els que registren un major número, amb un total de 485 casos.

És per això, que aquesta declaració institucional, proposada per la Junta de Portaveus, es compromet a "rebutjar qualsevol mena d'acció d'odi, racista, xenòfoba i feixista". Així doncs, l'objectiu és garantir "la igualtat de tracte de les persones migrades i racialitzades que conviuen a la nostra ciutat", alhora que garantir un servei d'acollida "digna i integradora d'aquelles persones migrades que esdevinguin nous ciutadans".

Amb el propòsit de complir aquests acords, la declaració institucional assenyala "denunciar davant les administracions qualsevol actuació constitutiva de delicte d'odi". A més, s'indica un treball cooperatiu amb la policia i el teixit associatiu "per combatre el racisme que criminalitza i estigmatitza els migrants i garantir una millor i major inclusió".

Finalment, els diferents grups municipals es comprometen a no assumir "els discursos i la narrativa de l'extrema dreta" i és per això que no es pactarà i s'aïllarà institucionalment "aquells partits polítics que representen l'extrema dreta".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem