Sant Cugat es posa al costat de les dones que protesten a l'Iran

Una declaració mostra el suport i l'"admiració" cap a les manifestacions arran l'assassinat de Masha Amini

Sant Cugat condemna l'assassinat de Mahsa Amini i dona suport a les protestes a l'Iran, que ja comptabilitzen entre 40 i 70 morts, com la manifestant Hadis Najafi o l'empresonament de Nilufar Hamedi, la primera periodista a parlar del cas, i altres membres d'aquest col·lectiu. Així, una declaració institucional referma aquesta posició des de l'Ajuntament i expressa la "profunda admiració" cap a les persones que protagonitzen aquestes mobilitzacions. 

"Condemnem les vulneracions dels drets humans a la vida, la integritat física, la llibertat d’expressió, d’associació i reunió, que s’estan produint a la República Islàmica d’Iran així com l’ús de la tortura, maltractament i amenaces per part de les forces de seguretat iranianes, més concretament de la policia de la moral", declara el manifest, fet oficial durant el ple municipal de dilluns 21 de novembre. "També condemnem totes les formes de violència i l’ús de munició real contra les persones que protesten i es manifesten".

A més, la declaració fa referència a la censura bloquejant la connexió a Internet per a evitar que les protestes es continuïn estenent per les xarxes socials i reivindiquen que els drets de les dones "són també drets humans".

Així, el Ple Municipal reclama a l’organització de Nacions Unides, a la Unió Europea i al Tribunal Penal Internacional que, en representació de la comunitat internacional i el continent europeu, "exigeixi el fi de la impunitat sistèmica que permet el manteniment de la repressió per part de les autoritats nacionals de l’Iran i es jutgin els assassinats com a crims contra la humanitat".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem