Sant Cugat, amb el Dia Internacional de les Dones

El Ple d'aquest dilluns, 18 de maig, ha donat suport a un manifest de suport al Dia Internacional de les Dones

El Ple de Sant Cugat ha donat suport a un manifest de suport al Dia Internacional de les Dones. "Des del món local volem reivindicar els drets de les dones i el dret a tenir polítiques públiques amb perspectiva de gènere. Demanen que es compleixin les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya en defensa dels drets humans de les dones", subratlla el manifest. Que ha entrat en l'ordre del dia d'aquest ple, ja que al març i a l'abril no es va celebrar sessió plenària.

"Exigim el ple gaudi dels drets humans, per la qual cosa és fonamental tenir una vida lliure de violències, estereotips i rols de gènere i de discriminacions de qualsevol mena. Les dones tenim el dret a viure lliures de violències masclistes. Cal erradicar la xacra de les agressions físiques i psicològiques. Denunciem qualsevol mena de violència i discriminació sexista, així com qualsevol agressió per motius d'orientació o identitat sexual", manifesta el text. 

Sobre la bretxa salarial entre homes i dones el manifest també es pronuncia. "Demanem el ple gaudí dels drets econòmics i socials i trencar definitivament la bretxa de gènere que existeix en el nostre país (23%), per tant, calen polítiques feministes. Reclamem a les empreses que incloguin la visió de gènere i la lluita contra les desigualtats salarials; que la maternitat no sigui motiu d'expulsió ni discriminació en el món laboral. També s'ha de valorar i donar visibilitat al treball domèstic no remunerat i reivindicar la corresponsabilitat real en les tasques de cura i el dret al temps personal". 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem