Sant Cugat s’ofereix per acollir refugiats d’Afganistan

L'Ajuntament fa una crida a la ciutadania de Sant Cugat que tingui una habitació o un habitatge lliure

Sant Cugat s'ha ofert a acollir persones refugiades d’Afganistan que hagin fugit del país, després de l'ascens al poder dels talibans. La regidora de Ciutadania, Gemma Aristoy, ha expressat al Comitè Català d’Ajuda a les Persones Refugiades la voluntat que la ciutat acolli refugiats del país asiàtic. Des de l’any 2015 Sant Cugat és Ciutat Refugi i actualment col·labora amb l’ONG Refugees Welcome per gestionar la possible arribada de refugiats

Per això, Aristoy fa una crida a la ciutadania de Sant Cugat que tingui una habitació o un habitatge lliure a posar-se en contacte amb Refugees Welcome, que és l’entitat amb qui l’Ajuntament té un acord de col·laboració per gestionar l’arribada de refugiats a la ciutat. No ens podem quedar de braços creuats davant la situació que viuen els refugiats d’arreu del món, i ara especialment en el cas de l’Afganistan. Per això ens oferim per acollir refugiats i seguim preparant-nos com a ciutat per atendre les persones que fugen de la vulneració dels seus drets”, ha expressat.

Per tal de fer possible l’arribada de refugiats de l’Afganistan, el Govern de la Generalitat ha demanat a l’Estat Espanyol l’aprovació de la protecció internacional per tal que les persones afganeses que sentin amenaçades la seva integritat o la seva vida puguin sortir del país i arribar a Catalunya.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem