Sant Cugat se suma al manifest del municipalisme que demana un "confinament més estricte"

El món local reclama mesures i recursos per fer front a la crisi econòmica que es deriva del confinament

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès s'ha afegit al manifest unitari dels ens locals davant la crisi del coronavirus elaborat per l'Associació Catalana de Municipis, l'Associació de Micropobles de Catalunya, i la Federació de Municipis de Catalunya. Un manifest que reclama un "confinament més estricte" per trencar la cadena de transmissió del virus, a més de mesures per fer front a la crisi que es deriva de la situació de confinament que s'està vivint.

Llegiu el manifest íntegre.

En el manifest, insisteixen a la ciutadania que compleixi amb les indicacions per a la prevenció i erradicació del coronavirus, i que la prioritat és "tallar de manera efectiva la cadena de transmissió del virus". En aquest sentit, remarquen que "cal un confinament estricte", amb l'excepció d'aquelles persones que treballen en serveis establerts com a essencials.

El món local demana també a les administracions supramunicipals que es prioritzi la salut de les persones, i subratllen que calen recursos i ajuts per emparar a les famílies que ho necessiten davant la pèrdua de llocs de feina que provoca aquesta situació.

En l'àmbit econòmic, demanen legislar "per crear les condicions idònies perquè els autònoms, les petites i mitjanes empreses i, en general, el teixit productiu del nostre país pugui tenir un horitzó de recuperació ràpida amb els menors costos possibles per tornar a la normalitat com més aviat millor".

Com a administracions locals, i per tant les més properes a la ciutadania, reclamen "poder mobilitzar el superàvit disponible del 2019 sense limitacions, així com flexibilitzar les directrius de la regla de la despesa i l'estabilitat pressupostària", entre altres mesures.

"Els ens locals podem i volem ser corresponsables de les decisions estructurals que s'han de prendre per a redreçar l'actual situació i afrontar el futur", subratllen per acabar, mostrant el seu suport a les persones afectades, i un agraïment a totes les persones que treballen en serveis essencials en aquests moments difícils.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat

Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.

  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Sant Cugat i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic
  • També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat.
  • I cada divendres als carrers de Sant Cugat en format paper.
Més informació
 
Comentaris

Destaquem