Sant Cugat tindrà un Consell Local per la República

L'ANC ha organitzat un acte a la ciutat per presentar quina és la tasca del Consell de la República

Sant Cugat del Vallès tindrà un Consell Local per la República. Així ho ha anunciat Xavier Palet, coordinador de l'ANC a Sant Cugat, durant l'acte que s'ha celebrat a la ciutat per presentar el Consell de la República aquest divendres, 8 de novembre.

Així, Palet ha explicat que "fa temps que a Sant Cugat hi ha un fòrum constitutiu, la Mesa per la República", on estan representades les entitats i els partits sobiranistes i independentistes de la ciutat. Una Mesa que es va reunir aquest mateix dijous, 7 de novembre, acordant, "per àmplia majoria", la creació del Consell Local per la República.

L'objectiu, ha dit, és "ser la ciutat amb més habitants de Catalunya que tingui creat el Consell Local per la República". Així, ara les diferents entitats faran un procés constituent per fer-ho realitat.

L'anunci s'ha fet durant l'acte celebrat a l'Hotel Sant Cugat per explicar què és el Consell per la República i quina és la seva tasca. Un acte que ha comptat amb la participació de Sergi Miquel, director de la Casa de la República i del Consell per la República.

 
L'acte ha omplert la sala d'actes de l'Hotel Sant Cugat. FOTO: TOT Sant Cugat

L'acte ha omplert la sala d'actes de l'Hotel Sant Cugat. FOTO: TOT Sant Cugat

Miquel ha diferenciat entre "l'entitat simbòlica" que és la Casa de la República, i l'"entitat política" que és el Consell per la República. Una entitat "des d'on es fa política, però que transcendeix els partits", ha aclarit, per treballar per aconseguir la independència "per fer possible un país millor, amb una societat més republicana i més feminista".

Pel que fa a les tasques concretes, ha especificat que "recull el mandat de l'1 d'octubre", matisant que "neix del mandat de l'1 d'octubre però sense legitimitat" i per això "el que fem és aconseguir-la, generant un projecte que s'elevarà a l'assemblea de càrrecs electes, i quan tots hagin aprovat el pla de govern, aleshores es constituirà el Consell de Govern de debò".

Una altra línia de treball, ha explicat, és la internacionalització, apuntant que és "lent", ja que, ha dit, "el Parlament europeu no decideix res, es decideixen les coses a les comissions, i és allí on has d'arribar, i si no hi ets, encara s'alenteix més".

 

I encara una tercera branca d'accions, les tecnològiques. "El Consell fa una feina d'infraestructura, també tecnològica", ha apuntat.

Una tasca, ha dit, que té un problema, i és que "vol recursos, és molta feina, i portarà temps". Per això ha destacat el paper dels voluntaris i d'iniciatives com les guardioles del Consell per recaptar fons.

El Conseller Jordi Puigneró ha intervingut en l'acte per aclarir dubtes sobre la República Digital. FOTO: TOT Sant Cugat

El Conseller Jordi Puigneró ha intervingut en l'acte per aclarir dubtes sobre la República Digital. FOTO: TOT Sant Cugat

Un cop feta l'explicació, s'ha obert torn de preguntes als assistents, on han sorgit preguntes com ara quines són les funcions d'un Consell Local, destacant la de captar socis per aconseguir aquests recursos necessaris, o les eines de comunicació existents per donar a conèixer aquesta tasca.

També preguntes relacionades amb la República Digital, a les quals ha donat resposta el mateix Conseller de Polítiques Digitals i Administració, Jordi Puigneró, present a l'acte. Entre altres aspectes, ha remarcat el fet que "les eines digitals van ser claus per fer possible l'1-O", assenyalant-les com "el cinquè poder". Tant és així, ha dit, "que allò que no existia, ara ho volen prohibir per decret llei".
 

 
 
Comentaris

Destaquem