Un santcugatenc detingut per la Guàrdia Civil en una operació contra el procés sobiranista

Josep Lluís Alay i altres empresaris són assenyalats com a líders de Tsunami Democràtic

El santcugatenc Josep Lluís Alay, director de l'Oficina del President Carles Puigdemont, ha estat detingut per la Guàrdia Civil en una operació contra la malversació de fons publics, aquest dimecres 28 d'octubre. L'origen de les diligències són de l'any 2016, per presumpta malversació de diners de la Diputació de Barcelona per desviar-los en favor del procés sobiranista i l'exili de Puigdemont a Bèlgica.

Segons El Confidencial, s'està investigant presumptes delictes de malversació de recursos públics, blanqueig de capitals, prevaricació, tràfic d'influències i desordres públics. Concretament, s'investigarien presumptes subvencions irregulars que haurien servit per finançar l'activitat de Carles Puigdemont a Bèlgica.

Però la Guàrdia Civil, segons el mitjà, també assenyala els detinguts com per col·laborar presumptament amb el finançament de Tsunami Democràtic, una plataforma anònima sorgida durant el 2019 que va impulsar diverses mobilitzacions ciutadanes, com la de l'aeroport.

Segons explica El Confidencial, entre els detinguts també hi ha els empresaris Oriol Soler, David Madí i Xavier Vendrell. El cos policial té previst realitzar més d'una vintena de detencions i una trentena de registres en habitatges, oficines i magatzems a municipis de Barcelona i Girona. La investigació està impulsada pel Jutjat d'Instrucció número 1 de Barcelona.

Josep Lluís Alay és professor d'Història de l'Àsia a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. Des del juliol de 2018 és director de l'Oficina del President Carles Puigdemont. Va ser investigat per encobriment quan acompanyava Carles Puigdemont en la seva detenció a Alemanya, per la causa va ser arxivada.

Al febrer de 2020, la Fiscalia també va presentar una querella contra Alay per delictes de malversació i prevaricació per un viatge "justificat i oficial" d'Alay a Nova Caledònia i el pagament d'uns tiquets de peatge per anar a la presó de Lledoners.

Més info: La Fiscalia es querella contra el santcugatenc Josep Lluís Alay

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem