El santcugatenc detingut en les protestes per la sentència nega haver agredit la policia

En el judici del Guillem, el jove de la dessuadora taronja detingut en el marc de les protestes de la sentència als presos polítics ha declarat en el judici

El jove santcugatenc que la Policia Nacional va detenir el 18 d’octubre del 2019 a la Via Laietana i que portava una dessuadora taronja ha negat aquest dimecres haver llençat objectes contundents contra els antiavalots. Durant el judici, els agents que han declarat tampoc l’han pogut identificar clarament.

Tot i així, el noi es va fer conegut per les imatges en les que se’l veu assegut al terra de la Via Laietana i és reduït per més de cinc agents que corren cap a ell aprofitant que s’entreté recollint les coses mentre els concentrats al seu voltant fugen corrent. Els agents només han identificat un dels altres tres arrestats, una noia. La fiscalia demana per a cadascun un any de llibertat vigilada.

 

El Guillem ha relatat algunes vexacions viscudes, com tenir-lo agenollat de cara a la paret durant molta estona a l’interior de la Prefectura, insults, clatellots i amenaces. Va patir erosions i cops i ha explicat que un agent semblava que intentés introduir un ganivet que no era seu a la seva motxilla. També va veure que un agent havia trucat amb el seu telèfon, segurament involuntàriament. El jove va presentar una querella per aquests suposats maltractaments, però va ser arxivada i ara està pendent d’un recurs al Tribunal Constitucional.

Els antiavalots que han declarat han explicat tots més o menys la mateixa versió, tot i que amb alguns matisos contradictoris. Dues unitats custodiaven els laterals de la Prefectura Superior de Policia, protegida per tanques metàl·liques. De 12 a 15 hores, aproximadament, milers de persones es van concentrar al davant i van començar a llençar objectes, cada cop més contundents, contra els agents i les furgonetes. Va ser aleshores quan alguns dels agents que han declarat han explicat que van poder identificar algunes de les persones que després van detenir, tot i que aquest dimecres només han identificat visualment una de les dues noies jutjades.

La fiscalia veu suficients proves contra els acusats, mentre que les defenses consideren que cap imatge vincula els seus clients amb llançaments i tampoc la versió dels agents és concloent.

 
Comentaris

Destaquem