La santcugatenca Àngels Ponsa pren possessió com a consellera de Cultura

La santcugatenca substitueix en el càrrec a Mariàngela Vilallonga

La santcugatenca Àngels Ponsa ja és oficialment consellera de Cultura de la Generalitat, després de prendre possessió del càrrec el dimarts, 8 de setembre.

Com ja es va anunciar fa uns dies, Ponsa accedeix a la conselleria de Cultura en substitució de Mariàngela Vilallonga, en el marc d'una remodelació de l'executiu, impulsada pel president, Quim Torra.

Més info: La santcugatenca Àngels Ponsa, nova consellera de Cultura

Actualment, Ponsa era Directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques de la Generalitat. Anteriorment, havia estat diputada del Parlament de Catalunya (2011-2012, 2013-2015 i 2017-2018) i portaveu del seu grup a la Comissió de Cultura i Llengua del Parlament.

Durant la seva trajectòria política ha estat estretament vinculada a Sant Cugat. Va ser tinenta d'alcalde de Serveis a la Persona (de la regidoria de Cultura, Educació, Joventut, Benestar social i Esports) de l'Ajuntament entre 1995 i 2003 durant els governs de CiU. D'altra banda, va ser regidora de l'Ajuntament de Sant Quirze.

Trajectòria personal

És Diplomada en Magisteri per la Universitat de Barcelona i Llicenciada en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona. Postgrau en Gestió i Administració del Sistema Educatiu a la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Gestió Pública a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha estat professora d'història de l'art a l'Escola Massana (1988-1992). També està vinculada al món associatiu, en entitats com el Cor Gòspel Sant Cugat. Igualment ha participat en entitats com Òmnium i l'ANC.

Militant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) des del 1989, va ocupar càrrecs en les executives local i nacional del partit. El 2016 va fer el pas al PDeCAT.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem