Soler (PSC): "Després d'un any s'ha vist que ens uneix molt més del què ens separa"

El primer secretari del PSC i tinent d'alcaldia, Pere Soler, fa balanç del primer any de mandat

Després d'un any de govern, quina és la seva valoració del primer any de mandat?

La valoració és molt positiva, hem aprovat el primer pressupost i hem vist la capacitat de gestió, no només en les emergències, pluges, ventades i la COVID-19, sinó en la gestió ordinària del dia a dia, a més de poder implementar les primeres polítiques marcades.

Quines polítiques creu que s'havien d'haver dut a terme?

És obvi que aquest primer any ha estat més accidentat del normal, i no hem tingut la possibilitat de l'arrancada volguda, però sens dubte ens ha ajudat per donar empenta a les polítiques socials i de promoció econòmica, i a la vegada ordenar l'ajuntament internament per poder treballar millor per la ciutadania. L'impuls a l'habitatge, comptar amb els barris, posar les bases per la lluita contra el canvi climàtic, augmentar la policia local i els serveis de l'ajuntament ha estat una prioritat.

Quines accions del govern veu com a positives? I quines no?

Accions valentes en matèria d'ocupació, el nou pressupost, els treballs del Pla d'Actuació Municipal que estem acabant, una aposta per una mobilitat sostenible, cercar l'eficiència en els serveis, i la preocupació per no deixar a ningú enrere. De negatives, de moment, no en veig gaires. El govern ha intentat diverses vegades la interlocució amb l'oposició però ens hem trobat en una actitud de bloc i poc constructives.

Com veu les relacions entre els diferents partits del govern?

S'ha construït un equip molt cohesionat, al govern no actuem com a diferents partits, més enllà de les discussions de caràcter polític, després d'un any s'ha vist que ens uneix molt més del què ens separa. Crec que s'ha teixit un bon grup de treball i la comprensió conjunt en la dificultat d'haver trobat l'Ajuntament amb una situació de precarietat de recursos, tant humans com materials que impossibilita actuar de manera ràpida i àgil.

"L'oposició manté un posicionament de bloqueig constant"

Com veu la relació entre govern i oposició?

L'oposició manté un posicionament de bloqueig constant, crec que a hores d'ara encara no han assumit la pèrdua de l'alcaldia i el govern. Crec que se'ls ha de donar temps a què assumeixin plenament quin és el seu paper. M'espanta quan algú ha tingut responsabilitat de govern, faci unes propostes que no casen amb la gestió que havien fet fins fa poc més d'un any. Demostren inconsistència i poc coneixement de què tenien entre mans. Els insults i retrets no condueixen enlloc.

Com creu que ha gestionat el govern la crisi de la COVID?

Crec que hem estat a l'altura, ens hem posat des del minut zero a realitzar propostes, a posar-nos al costat de la gent que ho està passant malament i a posar mesures en matèria social, de reactivació econòmica, i posant en marxa operatives de desinfecció i facilitació d'operatives de desinfeccions, neteges i de material de protecció que haurien d'haver fet altres administracions. Crec que de moment 11 Md'€ i un centenar de mesures amb un assoliment del 60% diu molt, i encara estem disposats a fer més esforç, que ningú ho dubti, però volem anunciar coses que es puguin fer, no quimeres.

Creu que la crisi de la COVID ha afectat l'acció de govern?

Òbviament, a ningú se li escapa que estaríem en un altra situació. La crisi sanitària de moment ens ha tapat d'entrada 4 mesos de gestió, però no hem aturat els nostres projectes ni treballs. Mentre semblava tot paralitzat, el govern ha continuat treballant també en el projecte de ciutat que hem anat anunciant.

"El govern ha continuat treballant també en el projecte de ciutat"

La ideologia independentista pot afectar les relacions dels socis de govern en un futur?

Aquest govern va néixer per millorar la ciutat i els barris, ens uneix un projecte compartit de progrés i de salt endavant per Sant Cugat. Cadascun dels partits que formem part del govern ens coneixem, sabem quin és el nostre posicionament i ens respectem. Nosaltres som federalistes, catalanistes, feministes, ecologistes, progressistes i d'esquerres. Quins conceptes d'aquests creieu que no compartim tots plegats. La balança és clara.

Com ha afectat al consistori que hi hagi dos grups municipals menys?

Sens dubte amb més agilitat tot plegat, no només en el plenari municipal, sinó també en les comissions informatives i en els diferents òrgans reglats de participació. S'ha clarificat el mapa polític de la ciutat. Els principals partits de l'espectre de l'esquerra de la ciutat és a govern, la dreta s'ha quedat a l'oposició, i encara sort que la ultradreta s'ha quedat fora.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem