Tribut metropolità i independentisme, al ple municipal

Sant Cugat celebra el ple municipal d'octubre després d'una setmana de protestes per la sentència

Sant Cugat celebra una nova sessió del ple municipal aquest dilluns, 21 d'octubre, a partir de les 16 hores. El nou tribut metropolità per l'entrada a la zona 1 i l'independentisme seran alguns dels temes que marcaran el ple, que arriba després d'una setmana de protestes per la sentència contra els líders independentistes. A les 20 hores hi ha el torn obert a la ciutadania.

Un ple que servirà també per donar suport a la candidatura de 'Sant Cugat capital de la sardana 2022/23'

El procés independentista

El procés sobiranista serà de nou una qüestió de debat durant el ple municipal de Sant Cugat. Junts per Sant Cugat presenta una moció per la "no criminalització de l’independentisme"; mentre que Ciutadans proposa un text de condemna de la violència i el terrorisme en democràcia, en relació als CDR detinguts a finals de setembre.

Més info: Ciutadans vol que Sant Cugat agraeixi la tasca de la Guàrdia Civil a Catalunya

A més, es farà la designació dels santcugatencs i santcugatenques que hauran d'estar a les meses electorals a les eleccions generals del 10 de novembre.

El tribut metropolità

El Ple Municipal haurà de donar compte de l'impost de l'Àrea Metropolitana que els santcugatencs hauran de començar a pagar a canvi d'haver entrat a les tarifes de la zona 1 del transport públic. L'Ajuntament va presentar l'acord final, que inclou un càlcul a la baixa.

Més info: Sant Cugat aconsegueix un càlcul a la baixa del Tribut Metropolità

Seguretat

Per la seva banda, el grup municipal de Ciutadans presenta una moció per a incrementar la seguretat en els espais d’oci nocturns, després de mostrar la seva "preocupació" per l'increment d'actes delictius en zones com Can Solà i la carretera de Rubí.

També es presentarà el protocol d’actuació en matèria d’assetjament laboral aplicable al personal de l’Ajuntament de Sant Cugat i als seus organismes autònoms.

Tots els grups polítics se sumaran a una declaració institucional en el marc del projecte de Ciutats Defensores de Drets Humans. Junts per Sant Cugat, ERC, PSC i CUP proposaran l'adhesió de Sant Cugat a l’Agenda Urbana de Catalunya

Participació i urbanisme

Després de les eleccions, quedava pendent designar els presidents dels Consells de Barri de Sant Cugat i es farà durant la sessió plenària, així com la tria dels representants de tots els partits polítics.

Finalment, hi haurà dues aprovacions provisionals de modificacions urbanístiques, una a Volpelleres i l'altra al sector de Can Bellet.

 
Comentaris

Destaquem