La ubicació de La Mirada i l'espai per gossos de Mira-sol centren l'audiència pública

L'audiència pública s'ha celebrat telemàticament a causa de les restriccions per la COVID-19

L'audiència pública del Ple Municipal d'octubre, celebrada de manera telemàtica el dilluns 19 d'octubre, ha estat centrada en la reubicació de l'Escola La MIrada en el Bosc de Volpelleres i de les queixes a l'espai de sociabilització de gossos a Mira-sol.

Per una banda, Paloma Vaquer, de l'Associació SOS Bosc Volpelleres, ha volgut exposar "la necessitat de protegir el Bosc de Volpelleres de futures edificacions que puguin malmetre el medi ambient", una exposició que per a Francesc Duch, tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, està "tenint molt ressò en les últimes setmanes. Aquest govern és molt sensible amb els temes mediambientals. Tanmateix, és un projecte de ciutat que compta amb el suport de tots els grups municipals del consistori. La ciutat va decidir créixer i desenvolupar nous barris, com és el cas de Volpelleres, i es va decidir que els equipaments educatius se situarien en el llindar del Bosc de Volpelleres per proximitat amb els habitatges i la nova estació de FGC". 

A més, Duch ha afegit que és compatible l'adaptació de la nova escola i el Bosc de Volpelleres: "L'Ajuntament està tenint cura de preservar els dos elements: l'escola i el bosc, ja que creiem que poden conviure en el mateix entorn, assegurant les condicions mediambientals del parc (ja que la zona triada és la que compta amb els arbres més nous) i trasplantant els arbres en un altre indret del Bosc del Volpelleres".

D'altra banda, Xavier Olivella, en representació de diferents veïns dels carrers d'Osca i Saragossa de Mira-sol, ha volgut mostrar les queixes de la ubicació de l'espai de sociabilització de gossos i ha proposat noves ubicacions on es podria situar. "Perquè hem de suportar molèsties dels gossos davant dels nostres habitatges quan hi ha altres solucions que no suposen cap inconvenient per a ningú".

Finalment, Marco Simarro, regidor de Participació i Barris ha explicat que el projecte "és un projecte que neix del Consell de Barri de Mira-sol, amb suport veïnal, i per tant se l'ha de donar sortida. L'objectiu d'aquest projecte ha estat formalitzar un espai on ja se li donava aquest ús. Tot i això, s'ha mirat de reubicar, però no hi ha espais disponibles per normativa".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem