Unanimitat a Valldoreix per condemnar la invasió militar a Ucraïna

Amb el suport de tots els vocals, Valldoreix demana pau i una via diplomàtica per a resoldre el conflicte

La Junta de Veïns de Valldoreix ha votat per unanimitat condemnar "la invasió militar d'Ucraïna per part de la Federació Russa". Ho ha fet en la sessió plenària de dijous 17 de març. 

La moció institucional condemna la "violació flagrant" dels drets humans i demana l’aturada i retirada "immediata" de les accions contra la població ucraïnesa. El ple de la vila també ha manifestat la seva solidaritat el patiment de la comunitat ucraïnesa que resideix en els municipis de la província de Barcelona i ha donat el seu suport a les organitzacions que, sobre el terreny, treballen en la defensa i protecció d'aquestes persones.

"La nostra profunda aposta a favor de la democràcia local i la diplomàcia de les ciutats, basats en els valors de la pau que uneixen tots els municipis europeus, expressant la nostra solidaritat amb els governs locals ucraïnesos, claus a l’hora de protegir la població", aclaren en el document. "Des del profund convenciment que l’ús de la violència, en totes les seves formes, que una acció bèl·lica com la que Ucraïna està patint, no pot ser mai una solució als conflictes".

La voluntat de la institució, expliquen, és posar recursos a disposició de la comunitat ucraïnesa, "per facilitar l’acollida de persones refugiades, segons acordin les autoritats competents en matèria d’asil", així com la disposició a les organitzacions locals ucraïneses.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem