L'urbanisme protagonitza l'Audiència Pública del Ple Municipal de maig

La urbanització de l'avinguda del Baixador i del passeig de Rubí, preguntes de l'Audiència Pública en el Ple Municipal

En el Ple Municipal de maig, celebrat el dilluns 18, els grups municipals s'han trobat per primera vegada presencialment durant la pandèmia de la COVID-19. És per això, que en aquesta ocasió, les preguntes de l'Audiència Pública s'havien enviat amb anterioritat i els regidors han respost les 3 que s'han formulat, centrades principalment en aspectes d'urbanisme de la ciutat.

Per una banda, el santcugatenc Sergi López ha demanat l'actual situació del projecte de l'avinguda de Baixador de Valldoreix, una pregunta que ha atès el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch "Després de molts mesos de feina i reunions amb l'EMD de Valldoreix, el projecte està tancat a falta del retorn als carrers del veïnat. El projecte s'ha materialitzat en una rambla pacífica i arbrada, només amb accés de vehicles dels veïns".

A més, Duch ha comentat que un cop calculat els costos, d'aproximadament 4,8 milions d'euros, es procedirà a la distribució per part dels veïns i de l'administració. "En les pròximes setmanes convocarem als veïns per presentar el projecte i el possible calendari d'obres. Feia temps que demanaven una reunió, i demano disculpes per no convocar-la abans, però hem volgut esperar a trobar-nos per tenir totes les respostes".

Amb tot, Francesc Duch ha volgut donar la mà a la nova Associació de Veïns: "Aprofito l'ocasió per donar l'enhorabona a la nova associació i desitjar una futura col·laboració amb la intenció de tenir entre tots un bon espai públic". 

D'altra banda, Duch ha respost la pregunta del santcugatenc Xavier Cacho sobre la previsió d'urbanització del passeig de Rubí, a l'altura del Leroy Merlín: "El nou govern comparteix el neguit de la situació que arrosseguem i que encara no està resolt. Les obres d'urbanització corresponen a la urbanització de Can Sant Joan per fases i Incasòl és el responsable. Ens queda formalitzar l'acord amb Foment, ja que són els que posen pegues amb els enllaços a la B-30".

Finalment, la veïna de Sant Cugat Maria José Galofré ha preguntat per la situació de la invasió de les cotorres a l'avinguda de Gràcia, ja que els continus xiscles generant una contaminació acústica estressant en els veïnats, una pregunta que ha atès Alba Gordó, regidora de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Sant Cugat: "No podem evitar els nius de l'espècie, així que estem intentant trobar noves vies per abordar aquesta problemàtica".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem