Valldoreix demana les dimissions de Conesa i Puigneró pel Cas Palau

La Junta de Veïns de Valldoreix ha rebutjat "les pràctiques delictives i antidemocràtiques" de Convergència Democràtica

Valldoreix ha demanat les dimissions dels seus càrrecs públics de tots els regidors de Convergència Democràtica de Catalunya entre el 1999 i el 2009 pel Cas Palau. La Junta de Veïns de l'EMD ha aprovat una moció de CUP, ERC-MES, PSC i Ciutadans  de rebuig a la corrupció política i per donar suport a l'Ajuntament de Sant Cugat en les mesures que adopti perquè es recuperin els diners que la sentència del Suprem indica que Convergència va rebre per l'adjudicació del pavelló de la rambla del Celler a Ferrovial el 2002.

Més info: El Suprem confirma que Convergència va rebre comissions pel pavelló de Sant Cugat

L'EMD de Valldoreix reclama a Convergència i els seus partits hereus el retorn dels 102.000 euros que va rebre de Ferrovial com a comissió per aquesta obra. L'oposició ha aconseguit aquest posicionament de l'entitat valldoreixenca, malgrat el vot contrari del govern de Junts per Valldoreix. Així, ha mostrat el seu rebuig  "a les pràctiques delictives i antidemocràtiques" de Convergència i reclama als seus "hereus", Junts per Catalunya i PDeCAT, que retornin els diners.

La moció aprovada reclama responsabilitats polítiques als regidors del "període afectat i fins al 2009" i que dimiteixin dels seus càrrecs públics. Alguns d'aquests noms són Mercè Conesa, actual presidenta del Port de Barcelona; i Jordi Puigneró, actual conseller de Polítiques Digitals. "Per deshonestos o per incompetents, han d'assumir responsabilitats polítiques. El seu partit estava robant", ha etzibat Lluc Cahís, d'ERC-MES, que ha lamentat que no hagin donat cap explicació del que va passar.

Més info: El Ple demana que es tornin els diners del Cas Palau enmig d'una picabaralla política

Junts per Valldoreix es defensa

"Des de Junts per Valldoreix reiterem la nostra més contundent condemna a qualsevol corrupció", ha assegurat Bernat Gisbert, membre del govern valldoreixenc, que ha posat la ma al foc per l'honestedat dels membres de Junts i PDeCAT. "Feu de jutges i voleu revisar uns fets que ja han estat jutjats. Ningú ha estat encausat o sentenciat a Sant Cugat", ha reiterat Gisbert, que ha lamentat que es posin "sota sospita" persones no condemnades. "Es poden considerar injúries o calúmnies", ha assegurat.

"No hi ha ningú condemnat i vostès ja posen noms. Demanen la dimissió de càrrecs que no estan condemnats per abocar merda", ha insistit el president de l'EMD, Josep Puig, que ha recordat que ell no forma ni ha format part de cap partit polític. "Carreguen contra tot i contra tothom. Es volen carregar a gent que no té cap culpa ni vincle", ha afegit. Puig ha reiterat que està "en contra" de la corrupció, però ha reflexionat que aquestes actituds no són estranyes al país pel caràcter llatí.

"No cola"

Ferran Margineda (CUP) ha assenyalat que Junts no es pot espolsar les responsabilitats: “Refundar partits no eximeix de la responsabilitat. Persones de Convergència han volgut mantenir-se en el poder i per això canvien de nom i es refunden per dir que ells no van ser. No cola, auditin, expulsin i tornin els diners”. “Les noves sigles com PdeCAT i Junts per Catalunya no han tingut problema en aprofitar-se de les quotes o dels diners robats”, ha afegit.

Una idea en la que ha insistit també Susanna Casta (PSC): "Per molt que ens hagin marejat en canvis de noms, Junts Sou els hereus de Convergència. Vostès, enlloc de canviar tant de nom, han d'acceptar les conseqüències". "Convergència va ser un ens corrupte que es va aprofitar dels ciutadans i del país", ha denunciat.

Per la seva banda, Lluc Cahís ha recordat que no estava acusant als membres del govern de Valldoreix, però ha assegurat que es van beneficiar "de forma indirecte d'aquest dopatge per guanyar eleccions". I els ha enviat un missatge: "Trenqueu l'omertà, demaneu responsabilitats polítiques i retorneu els diners robats".

Per la seva banda, Anna Cano (Ciutadans) ha remarcat que la "corrupció no té cabuda en una societat democràtica" i que "la gestió convergent era clarament irregular". A més, ha assenyalat als partits de l'oposició per no haver fet "res" per evitar-ho durant els 30 anys que Convergència governava Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem