Valldoreix donarà suport a Plataforma per la Llengua

La moció en suport a l'ONG que treballa pel manteniment del català s'ha aprovat amb un vot en contra de Ciutadans

Valldoreix ha aprovat al ple del 30 de setembre donar suport a la Plataforma per la Llengua, una ONG que treballa per al manteniment del català. Una moció inicialment presentada per CUP-PC ha volgut donar reconeixement públic i ajuda econòmica a l'organització no governamental.

La proposta és de donar públicament un reconeixement a la tasca de Plataforma per la Llengua i col·lborar-hi econòmicament amb un pressupost de 1.000 euros anuals. Els partits Junts per Valldoreix, ERC-MES i el PSC han estat d'acord amb la moció.

Els socialistes, però, han volgut esmentar part de les afirmacions que formaven part de la moció: "La llengua ha de ser un element de concòrdia i no de discòrdia, en referència a alguns atesos que llegeixo", ha expressat Susanna Casta. "A més, fins quan pagaríem? És infinit?"

Elena Degollada, vocal d'Educació per Junts, ha volgut respondre a Casta: "Es revisaria anualment, ja pararem quan faci falta. És una moció necessària."

Ciutadans ha valorat que "la salut del català és bona" i s'ha mostrat en contra de la necessitat de la proposta. "En cas que s'aprovi, voldria un informe jurídic que expliqui el suport econòmic que es faria", ha demanat José Miguel García, portaveu del partit.

La moció de suport a la Plataforma per la Llengua ha quedat aprovada per vuit vots a favor i un vot en contra de Ciutadans.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem