Valldoreix rebutja l'empresonament de Pablo Hasél amb malestar de PSC i Ciutadans

La Junta de Veïns ha entrat d'urgència una moció per fer suport al raper lleidatà

Valldoreix ha condemnat l'empresonament del raper lleidatà Pablo Hasél, amb els vots favorables de Junts per Valldoreix, CUP i ERC-MES a una moció que ha entrat d'urgènica a la Junta de Veïns de l'EMD. "Ens trobem davant d'una causa general que ve de lluny", ha argumentat el vocal d'ERC-MES, Lluch Cahís, qui ha afegit que "avui com ahir, avui com demà, estarem contra la repressió".

Més info: VÍDEO: Manifestació a Sant Cugat per Pablo Hasél: 500 persones prenen el carrer

El vocal de la CUP, Ferran Margineda, ha explicat que "l'esquerra espanyola no mou ni un dit per evitar la repressió que es viu a Catalunya". Margineda ha assegurat també que "som en un sistema que centrifuga els qui no hem tingut la sort de néixer en unes condicions determinades", la qual cosa, ha dit, "esclata quan hi ha un moment de violència institucional".

Per la seva banda, la vocal de Junts, Elena Degollada ha reconegut que "moltes de les coses que diu Hasél no ens agraden", tot i afegir que "estem a favor de la llibertat d'expressió".

"Espanya és una democràcia plena"

La vocal del PSC, Susana Casta, ha rebutjat "els aldarulls" de les protestes per l'empresonament de Hasél, i ha assegurat que "la moció està plena de falsedats", a més de defensar que "Espanya és una democràcia plena". De fet, la socialista ha assegurat que a l'Estat "hi ha divisió de poders".

Casta ha llegit algunes de les lletres del raper i ha afirmat: "A cap de vostès els faria gràcia que a familiars seus els diguessin aquestes paraules. És de mala persona". 

En la mateixa línia, la vocal de Ciutadans, Ana Cano, ha apuntat que "Pablo Hasél és un delinqüent reincident". La portaveu del grup taronja ha dit que "condemnen qualsevol atac i amenaça", i ha preguntat als grups independentistes: "Condemnen vostès els actes vandàlics i la violència que s'ha vist al carrer?"

En aquest sentit, Cahís ha afirmat que "si el sistema és injust i no permet els canals per canalitzar el malestar, és normal que aquestes coses passin".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem