Valldoreix reivindica l'esperit català amb la celebració de la Diada Nacional

Els diferents portaveus dels grups amb representació a l'Entitat Municipal Descentralitzada, les entitats i els partits polítics han fet l'ofrena floral

Valldoreix ha mostrat el seu compromís amb el poble català i amb el municipalisme amb la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, el diumenge 11 de setembre a la plaça de l'11 de Setembre. Amb això, el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig (Junts per Valldoreix), ha clamat per defensa de la democràcia i la llibertat en la lectura del manifest Associació Catalana de Municipis.

En la lectura del manifest, Puig ha destacat la importància de celebrar la Diada Nacional: "La Diada Nacional no és la commemoració d'una derrota, si no és la reivindicació d'una nació que sempre s'ha sobreposat davant de totes les dificultats, amb la resiliència, la determinació i la cohesió que es desprèn de la consciència que només si som un sol poble avançarem socialment i nacionalment".

Diada Nacional de Catalunya a Valldoreix. FOTO: Ale Gómez

Els partits polítics i les entitats han fet l'ofrena floral a Valldoreix durant la Diada Nacional de Catalunya. FOTO: Ale Gómez


D'altra banda, el president de l'EMD de Valldoreix ha defensat la democràcia com eina clau de qualsevol nació: "L'anhel nacional del poble català és inseparable de la democràcia, tal com vàrem demostrar el 9N i l'1 d'octubre. Perquè només amb més democràcia podrem aconseguir els nostres objectius socials i nacionals. I la democràcia és imbatible, malgrat la repressió i la politització de la justícia, la voluntat lliure i sobirana d'un poble sempre acaba fent camí, enfront l'adversitat".

Finalment, Puig ha assenyalat el municipalisme com el camí per aconseguir una nació: "Les nacions són un territori, una llengua i una cultura. Són totes les persones que hi viuen, però són també els moments de trobada, de reafirmació i de mostrar-se al món com allò que són, un sol poble. I en tots els moments importants del país, el municipalisme està sempre al costat i acompanyant al país en el seu camí".

La Coral l'Harmonia ha participat en la Diada Nacional de Catalunya de Valldoreix. FOTO: Ale Gómez

La Coral l'Harmonia ha participat en la Diada Nacional de Catalunya de Valldoreix. FOTO: Ale Gómez


En acabar el discurs, els diferents portaveus dels grups amb representació a l'EMD de Valldoreix, les entitats i els partits polítics han fet l'ofrena floral. El colofó de la celebració ha estat la tradicional cantada dels himnes de Valldoreix i els Segadors per part de la Coral l'Harmonia de Valldoreix.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem