Així viuen les eleccions alguns santcugatencs que seran en meses electorals

Uns 170 santcugatencs s’han alliberat d’anar a les meses electorals. El TOT conversa amb dues persones que els ha tocat, que ho viuen sense especial preocupació

Més de 800 santcugatencs formaran part de les meses electorals en les eleccions del 14 de febrer. La situació de pandèmia ha generat incerteses en part de la població i 170 santcugatencs s’han allibertat de formar part de les meses després de reclamar. Entre els que hi hauran d’anar hi ha sentiments diferents, entre els dubtes, la preocupació o la normalitat.

Per què no s’han ajornat?

Maria Agustí es va assabentar que li tocava ser en una mesa el diumenge 7 de febrer, quan la Policia Local es va presentar a casa seva per informar-la que li tocava ser el relleu d’una persona que havia renunciat. “Quan m’ho van dir, no em va fer cap gràcia”, reconeix. Tot i això, el seu pare, que és pneumòleg, la va tranquil·litzar. “Si vaig protegida amb una mascareta FFP2 no hi ha tan risc, hi ha més risc al tren”, explica. També li van entregar un petit llibret amb els protocols i el material que els donaran el dia de les eleccions, com guants, gel hidroalcohòlic i tres mascaretes.

Com es posaran els EPI?

També s’hauran de posar un EPI per l’hora en què són cridats a votar les persones positives. En aquest sentit, lamenta que no ha rebut cap formació sobre com posar-se’l i treure-se’l i espera que hi hagi persones de suport que els ajudin. Tot i que ara ho afronta amb més tranquil·litat, no entén per què no s’han ajornat les eleccions.

Sense por

Lluís Domínguez té 62 anys i és el suplent número 1. S’ho pren amb resignació però sense “mala gana”. I llança un missatge: “Hi ha molta gent que està exposada cada dia al virus, com els caixers de supermercat”. “No estic especialment preocupat, crec que no hi ha cap raó objectiva per tenir por”, afegeix. A 9 de febrer encara no havia rebut la notificació perfer-se el test d’antígens, que s’ha de fer a tots els membres de les meses i primers suplents. Fins ara, tampoc l’han informat si haurà d’anar a una altra mesa si hi ha vacants ni quin seria el procediment.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem