Així van votar els santcugatencs a les últimes eleccions catalanes

Junts per Catalunya va ser el partit més votat a Sant Cugat en les eleccions catalanes del 21 de desembre de 2017

Més de 63.000 santcugatencs estan cridats a les urnes aquest 14 de febrer. Les últimes eleccions al Parlament de Catalunya van ser el 21 de desembre de 2017, convocades pel govern espanyol després del referèndum de l'1 d'octubre, la declaració unilateral d'independència i l'aplicació de l'article 155.

Segueix el directe de les eleccions amb el TOT Sant Cugat

Més info: Més de 63.000 santcugatencs cridats a votar en unes eleccions marcades per la Covid-19

Aquells comicis van registrar una participació històrica, que va superar el 87% a Sant Cugat. Aquesta de ben segur que serà una de les diferències amb les eleccions d'aquest diumenge, on es preveu que l'abstenció sigui molt important, en part per la pandèmia del coronavirus.

Unes eleccions on hi haurà una competència electoral entre partits és elevada. A diferència del 2017, formacions com VOX, PDeCAT, Partit Nacionalista de Catalunya, FNC o Primàries intentaran obtenir representació.

Victòria independentista

Llavors, els tres partits independentistes (Junts per Catalunya, ERC i CUP) van obtenir el 55% dels vots a Sant Cugat. Els constitucionalistes (PP, Ciutadans i PSC) es van quedar amb el 37%.

Junts per Catalunya, partit més votat

Junts per Catalunya, llavors encapaçalat per Carles Puigdemont, va ser el partit més votat pels santcugatencs. Va rebre més de 15.000 vots i va obtenir el 29% del total de vots emesos.

El segon partit més votat va ser Ciutadans, que va obtenir el millor resultat fins ara entre els santcugatencs i que va guanyar les eleccions a tot Catalunya. Gairebé 12.000 santcugatencs van donar suport al partit liderat llavors per Inés Arrimadas.

Els van seguir Esquerra Republicana (10.986 vots i un 20,82%), PSC (5.755 vots i un 10,9%), En Comú Podem (3.476 vots i un 6,6%), CUP (2.744 vots i un 5,2%) i Partit Popular (1.689 vots i el 3,2%).

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem