Així es votarà a Sant Cugat: el dispositiu per les eleccions de la covid-19

Es controlarà la temperatura a l'entrada dels col·legis electorals de Sant Cugat

63.270 santcugatencs estan cridats a les urnes aquest 14 de febrer per les eleccions al Parlament de Catalunya. Uns comicis marcats per la pandèmia del coronavirus i amb la renúncia de 170 persones a ser a les meses electorals. L'Ajuntament de Sant Cugat ha reforçat el dispositiu per tal de garantir la seguretat durant les votacions.

Més info: 170 santcugatencs s'alliberen de ser en una mesa electoral

Control de temperatura a l'entrada

A l'entrada al col·legi electoral es prendrà la temperatura a tots els electors i caldrà posar-se gel hidroalcohòlic. Es garantirà la distància de seguretat entre les meses electorals i els votants.

Els espais estaran ventilats, les cabines no tindran cortines i les entrades i sortides seran separades. Les zones estaran senyalitzades per mantenir les distàncies i contribuir a agilitzar les votacions. Els col·legis es desinfectaran cada 2-3 hores.

Horaris de votació

L’horari de votació serà l’habitual, de 9 a 20 hores. La Generalitat recomana una votació per franges horàries:

  • De 9 a 12 hores: persones de risc
  • De 19 a 20 hores: persones positives per COVID o confinats per contactes estrets
  • De 12 a 19 hores: la resta de la ciutadania.

De les 19 a les 20 hores l’Ajuntament facilitarà EPIs a tots els membres de les meses electorals i als representants de l’administració que hi haurà a cada col·legi.

A les 20 hores, una vegada tancat el col·legi electoral, es desinfectarà tot l’espai i posteriorment començarà l’escrutini dels vots. Al final de la jornada es tornaran a desinfectar els punts de votació.

Nous col·legis electorals

L'Ajuntament ha habilitat 3 nous col·legis electorals per evitar aglomeracions: el PAV3, el Museu del Còmic i la seu de l’EMD de Valldoreix. Concretament, els canvis seran els següents:

  • Dues meses del Centre d’art Maristany passen al PAV3
  • Una mesa del Club Muntanyenc passa a l’Aula del Museu del Còmic
  • Dues meses del Casal Cultural de Valldoreix passen a l’EMD de Valldoreix

Els canvis afectaran aproximadament un total de 3.400 electors. Amb aquesta ampliació a Sant Cugat hi haurà 37 col·legis electorals, la xifra més alta que mai hi ha hagut en unes eleccions al municipi. 

Més de 250 treballadors

El dispositiu de l'Ajuntament de Sant Cugat comptarà amb uns 250 treballadors: inclou la logística (Brigada Municipal), el suport informàtic, la informació al ciutadà, el suport tècnic i la seguretat als col·legis (Policia Local, Mossos d’Esquadra i Protecció Civil).

Com a novetat, el dispositiu municipal s’ampliarà amb 5 agents de civisme i, supletòriament, s’han contractat 50 persones per informar la ciutadania i regular els accessos per evitar cues als centres de votacions.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem